Op rolletjes (vaas van keramiek) deel 2 van 2

Wat gaan we doen?

Een van de oudste en leukste technieken in de keramiek is die van het stapelen van rolletjes klei. Je rolt een rol klei, legt deze op je bodem, maakt hem vast en herhaalt dit tot je een pot hebt. Klinkt simpel, maar dat biedt juist de ruimte om er je eigen draai aan te geven.

Tijdens deze workshop laat ik je zien hoe je met rolletjes een werk van keramiek maakt. Ook laat ik enkele variaties zien om het geheel nog wat spannender te maken. Hierna gaan we snel aan de slag, want het is een tijdsintensieve techniek.

Na de eerste workshop laat ik de vazen rustig drogen, waarna ik ze stook. Dan zijn ze klaar om tijdens de tweede workshop met glazuur te bewerken. Afhankelijk van de textuur die je in je vaas achter hebt gelaten kunnen we met glazuur van alles doen om deze nog spannender te maken.

Na nóg een keer stoken op ruim 1200C is jouw vaas super sterk en waterdicht en klaar om door jou gebruikt te worden. En ja, je mag ook een pot maken 🙂

Extra informatie

Datum: 21 mei en 11 juni
Tijdstip: 14:00 – 17:00 (kan uitlopen)
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo

• Trek kleren aan die vies mogen worden
• Neem voorwerpen mee die je als stempel kunt gebruiken (kant, bladeren,knopen,…)

De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Reserveer voor deze workshop via deel 1 van de workshop.

Ongeveer 2 weken na de workshop kunnen de vazen opgehaald worden. Ik stuur je een mail wanneer het zo ver is zodat we iets kunnen afspreken en voeg daar een foto van alle eindresultaten aan toe zodat je kunt zien hoe het werk van de anderen geworden is.


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo

Winkelwagen
Scroll naar boven