town hall of gouda under the blue sky

Culturele tip mei 2023: een nieuw marktenseizoen

Klaar voor de start!

Deze maand mag ik mijn paarse kleed weer afstoffen voor de eerste markten van 2023! Zoals ieder jaar begin ik weer met een knaller: de super leuke Goudse keramiekdagen. Op Hemelvaartsdag en de vrijdag er na staat het marktplein in Gouda weer vol met de mooiste keramiek uit binnen en buitenland.

Behalve de kramen is er nog veel meer leuks aan deze markt. Alle deelnemers aan de markt mogen zich inschrijven voor wedstrijden om de hoogste vaas of breedste schaal te draaien. Verspreid over beide dagen worden deze wedstrijden in een tweestrijd model gevoerd, waarna op vrijdagmiddag bekend wordt gemaakt wie de hoogste/breedste had. Een extra uitdaging bij deze wedstrijden is dat het vaak erg winderig is op het plein. Dat kan voor vervelende verrassingen zorgen!

Ook is er in het stadhuis midden op het plein een thema-expositie waar alle deelnemers 1 werkstuk voor in mogen leveren. Behalve een vakjury mag ook het publiek stemmen op hun favoriet. Het thema van dit jaar is “nieuw leven”.

En dat is niet alles deze maand. Op tweede Pinksterdag vind je mij op de gloednieuwe Pinksterfair op landgoed Willibrordus in Heiloo. Omdat het de eerste editie is van deze markt kan ik geen ervaringen uit het verleden met je delen, maar ik heb warm contact met de organisatie en het wordt een ontzettend leuk, uitgebreid evenement. Lekker eten, muziek, een prachtige locatie en heel veel kraampjes met super diverse bijzondere spullen zijn pas het begin. Nu alleen nog hopen op een mooi zonnetje er bij!

Winkelwagen
Scroll naar boven