Workshop blije bloempot

Bij, blijer, blijst

Het is bijna magisch wat een paar armpjes en beentjes doen met een bloempotje. Ineens verandert jouw plantje in een wilde haardos. Een beetje kleur hier en daar en een tuinbroekje, bloemetjesshirt, strikje, en wat je maar kunt bedenken zijn zo toegevoegd en voilá, een hele blije bloempot.

We beginnen deze workshop met het maken van een basispotje. Ik laat je vervolgens zien hoe je daar allerlei ‘uitsteeksels’ zoals armen, benen, oren, hoedjes, bloemetjes, etc. aan vast kunt maken. Daarna volgt de decoratie. Met een speciale keramische verf beschilder je de klei en breng je extra karakter aan op je bloempotje. Dan komt het spannende deel, want nu moeten de bloempotjes voorzichtig drogen en gestookt worden. Na deze stook doe ik een laagje blank glazuur op je potje en stook ik ze nog een keer op ruim 1200C! Dit maakt je potjes helemaal waterdicht en sterk. Zo kun je er nog jaren veel plezier aan beleven.

1 of 2 middagen?

Goed nieuws, deze workshop kan in 1 middag. Houd er wel rekening mee dat het dan doorwerken wordt en je misschien maar 1 potje af krijgt. Je kunt ook kiezen voor twee middagen. Dan heb je iets meer tijd en mogelijkheden voor de decoratie, maar ja dan moet je wel twee keer mijn slechte woordgrappen aanhoren.

Extra informatie: Trek kleren aan die vies mogen worden. Bedenk van tevoren ongeveer wat je wil maken en neem eventueel plaatjes mee zodat je tijdens de workshop snel aan de slag kunt.

In het kort:

Deze workshop is geschikt voor groepen van 5 tot 10 volwassenen

In 1 middag

Tijd: 3 uur per bijeenkomst
Aantal bijeenkomsten: 1
Prijsindicatie voor groepen van 7 tot 10 personen: €44,- p.p. inclusief 21%btw, materiaal, stookkosten en locatiehuur.

In 2 middagen

Tijd: 2,5 uur per bijeenkomst
Aantal bijeenkomsten: 2
Prijsindicatie voor groepen van 7 tot 10 personen: €67,- p.p. inclusief 21%btw, materiaal, stookkosten en locatiehuur.

Locatie: Heiloo of eigen locatie

Aanmelden?

Mail naar info@lckeramiek.nl of gebruik het contactformulier.