Workshop blije bloempot

Bij, blijer, blijst

Het is bijna magisch wat een paar armpjes en beentjes doen met een bloempotje. Ineens verandert jouw plantje in een wilde haardos. Een beetje kleur hier en daar en een tuinbroekje, bloemetjesshirt, strikje, en wat je maar kunt bedenken zijn zo toegevoegd en voilá, een hele blije bloempot. Ook leuk: met precies dezelfde technieken kun je ook hele leuke hangende bloempotjes maken.

We beginnen deze workshop met het maken van een basispotje. Ik laat je vervolgens zien hoe je daar allerlei ‘uitsteeksels’ zoals armen, benen, oren, hoedjes, bloemetjes, etc. aan vast kunt maken. Daarna volgt de decoratie. Met een speciale keramische verf beschilder je de klei en breng je extra karakter aan op je bloempotje. Dan komt het spannende deel, want nu moeten de bloempotjes voorzichtig drogen en gestookt worden. Na deze stook doe ik een laagje blank glazuur op je potje en stook ik ze nog een keer op ruim 1200C! Dit maakt je potjes helemaal waterdicht en sterk. Zo kun je er nog jaren veel plezier aan beleven.

Potje, kopje of kommetje?

Nou heet de workshop blije bloempot omdat ik een zwak heb voor alliteratie, maar je bent uiteraard helemaal vrij om ook komische kopjes, kommetjes of kaarsenhouders te maken.

1 of 2 middagen?

Goed nieuws, deze workshop kan in 1 middag. Houd er wel rekening mee dat het dan doorwerken wordt en je misschien maar 1 potje af krijgt. Je kunt ook kiezen voor twee middagen. Dan heb je iets meer tijd en mogelijkheden voor de decoratie, maar ja dan moet je wel twee keer mijn slechte woordgrappen aanhoren.

Extra informatie: Trek kleren aan die vies mogen worden. Bedenk van tevoren ongeveer wat je wil maken en neem eventueel plaatjes mee zodat je tijdens de workshop snel aan de slag kunt.

In het kort:

Deze workshop is geschikt voor groepen tot 12 personen. Grotere groepen mogelijk op eigen locatie.

In 1 middag

Tijd: 3 uur per bijeenkomst
Aantal bijeenkomsten: 1
Prijsindicatie voor een groep van 6 personen: €72,- p.p. inclusief 21%btw, materiaal, stookkosten en koffie/thee.

In 2 middagen

Tijd: 2,5 uur per bijeenkomst
Aantal bijeenkomsten: 2
Prijsindicatie voor een groep van 6 personen: €109,- p.p. inclusief 21% btw, materiaal, stookkosten en koffie/thee.

Locatie: Heiloo of eigen locatie

Aanmelden?

Groepen kunnen het aanmeldformulier gebruiken. Voor individuele inschrijvingen kun je in de workshopagenda kijken wanneer deze workshop gepland staat.

Aanmeldformulier voor groepen

    Ik heb interesse in de workshop:

    Gewenste locatie

    Om spam te voorkomen maakt deze site gebruik van de Google reCAPTCHA tool. Google Privacy Policy en Terms of Service.

    Winkelwagen
    Scroll naar boven