Creatief bij Lisanne, de meest veelzijdige creatieve workshop van Heiloo

Creativitijd

Ben je graag creatief bezig, maar neem je thuis niet de tijd, laat je je snel afleiden, of weet je halverwege vaak niet meer hoe je verder wil? Dan is creatief bij Lisanne echt iets voor jou.

Creatief bij Lisanne is een wekelijkse cursus in mijn atelier in Heiloo. In tegenstelling tot mijn andere workshops werkt iedereen hier aan zijn/haar eigen project. Dit kan een eigen idee zijn, maar ook een meer gestuurde opdracht van mij om een nieuw materiaal of techniek te leren kennen. Tekenen en schilderen wordt veel gedaan, maar ook als je liever met bijvoorbeeld klei werkt ben je van harte welkom. Voor een kleine vergoeding kun je gebruik maken van glazuur en de klei ook laten stoken.

Waar je ook mee bezig bent, ik ben er bij voor advies, tips en de koffie. Boven alles is het de bedoeling dat het een gezellige dag wordt om in goed gezelschap en met regelmaat lekker bezig te zijn.

Specials

Behalve de gewone bijeenkomsten, worden er op verzoek van de cursisten ook ‘specials’ georganiseerd. Dit zijn activiteiten die we met de hele groep samen doen. Dit kan bijvoorbeeld een uitleg in workshopvorm zijn, maar ook een museumbezoek of een buitentekening. Ook nodig ik graag gasten uit om te vertellen over hun (schilder)kennis.

Exposities

Omdat het zonde is om hard te werken en dan alles op zolder te verstoppen, krijg je bij creatief bij Lisanne ook kansen om met de groep te exposeren. Uiteraard is het niet verplicht om mee te doen, maar wel heel leerzaam en belonend.

Kosten

Voor de betaling kun je kiezen tussen 2 opties: via een ‘strippenkaart’ met 6 strippen, zodat je alleen betaalt voor de keren dat je er echt bent (€25/week), of per 10 weken. Je betaalt dan slechts €20 per week. De strippenkaart is ideaal wanneer je regelmatig niet kunt komen of voor vrienden/familieleden die slechts af en toe mee komen. De betaling per 10 weken is natuurlijk ideaal wanneer je van plan bent iedere week te komen, want dan krijg je twee lessen gratis!
Je kunt eerst gratis een proefles komen volgen, dus kom gewoon een keer langs en neem gerust een keer een vriend(in) mee om kennis te komen maken. Specials kosten 1 strip, ook bij een eerste bezoek.

Doordat je aan eigen projecten werkt, regel je zelf de meeste materialen die daar voor nodig zijn. Ik zorg voor een aantal basismaterialen zoals potloden, houtskool en papier zodat je altijd aan de slag kunt en soms iets nieuws kunt proberen. Je kunt bij mij ook materiaal kopen, zoals schildersdoeken, klei en speciale tekenmaterialen. Spullen zoals ezels, gutsen, penselen en spatels kun je gewoon lenen.

Creatief bij corona

Afhankelijk van de geldende maatregelen pas ik de cursus aan. Ik houd de groepen extra klein en zorg dat er voor iedereen een eigen tafel is op voldoende afstand van elkaar. Er zijn meerdere plekken om je handen te wassen en ontsmettingsmiddel is aanwezig. Van iedere cursist vraag ik om aan het einde van de cursus alle gebruikte gereedschappen schoon te maken en niet te delen tijdens de cursus.

In het kort:

Tijd: iedere week op meerdere tijdstippen, behalve tijdens basisschoolvakanties en feestdagen van Noord Nederland.
Prijs: vanaf €20 per week, keuze tussen strippenkaart of betaling per 10 weken
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo
Zelf meenemen: Teken/schildersmaterialen, klei, etc.

Aanmelden?

Meld je aan voor een gratis proefles op een datum naar keuze in de workshopagenda!