Creatief bij Lisanne, de meest veelzijdige creatieve workshop van Heiloo

Creativitijd

Ben je graag creatief bezig, maar neem je thuis niet de tijd, laat je je snel afleiden, of weet je halverwege vaak niet meer hoe je verder wil? Dan is creatief bij Lisanne echt iets voor jou.

Creatief bij Lisanne is een wekelijkse cursus in mijn atelier in Heiloo. In tegenstelling tot mijn andere workshops werkt iedereen hier aan zijn/haar eigen project. Dit kan een eigen idee zijn, maar ook een meer gestuurde opdracht van mij om een nieuw materiaal of techniek te leren kennen. Voor de echte starters heb ik verschillende opdrachten klaar liggen die je helpen kennis te maken met diverse technieken, maar je mag ook helemaal je eigen weg volgen.

Iedereen is welkom met iedere techniek. Natuurlijk vertel ik je graag meer over keramiek, maar als eerstegraads docent Beeldende Vorming kan ik je absoluut ook op weg helpen met diverse teken- en schildertechnieken.

Waar je ook mee bezig bent, ik ben er bij voor advies, tips en de koffie. Boven alles is het de bedoeling dat het een gezellige dag wordt om in goed gezelschap en met regelmaat lekker creatief bezig te zijn.

Aanwezige voorzieningen

In het atelier zijn verschillende dingen aanwezig waar je gebruik van kunt maken.

 • Staande ezels en tafel-ezels
 • Papier in diverse formaten
 • Een grote verscheidenheid aan tekenmaterialen zoals houtskool, pastelkrijt en inkt.
 • Alle benodigdheden voor schilderen met acrylverf en olieverf
 • Alle benodigdheden voor drukken met linoleum (alleen geen pers, wel deegrollers)
 • Twee elektrische pottenbakkersschijven
 • Een spuitcabine en compressor
 • Een keramiek-oven
 • Divers kleigereedschap zoals deegrollers, boetseergereedschap en lomers
 • Divers overig materiaal zoals collagemateriaal, epoxy, polymeerklei, etc. (bij groot verbruik komen extra kosten)

Specials

Behalve de gewone bijeenkomsten, worden er op verzoek van de cursisten ook ‘specials’ georganiseerd. Dit zijn activiteiten die we met de hele groep samen doen. Dit kan bijvoorbeeld een uitleg in workshopvorm zijn, maar ook een museumbezoek of een buitentekening. Ook nodig ik graag gasten uit om te vertellen over hun (schilder)kennis.

Voorbeelden van specials uit het verleden: Modeltekenen, buiten tekenen, baklijst maken, fluid painting, schilderen op muziek, aanappelen, diverse gastlessen.

Exposities

Omdat het zonde is om hard te werken en dan alles op zolder te verstoppen, krijg je bij creatief bij Lisanne ook kansen om met de groep te exposeren. Uiteraard is het niet verplicht om mee te doen, maar wel heel leerzaam en belonend.

Kosten

Voor de betaling kun je kiezen tussen 2 opties: via een ‘strippenkaart’ met 6 strippen, zodat je alleen betaalt voor de keren dat je er echt bent (€27,50/week), of per blok van 10 weken. Je betaalt dan slechts €22,50 per week. De strippenkaart is ideaal wanneer je regelmatig niet kunt komen of voor vrienden/familieleden die slechts af en toe mee komen. De betaling per 10 weken is natuurlijk ideaal wanneer je van plan bent iedere week te komen, want dan krijg je twee lessen gratis!
Je kunt eerst gratis een proefles komen volgen, dus kom gewoon een keer langs en neem gerust een keer een vriend(in) mee om kennis te komen maken. Specials kosten 1 strip, ook bij een eerste bezoek.

Doordat je aan eigen projecten werkt, regel je zelf de meeste materialen die daar voor nodig zijn. Ik zorg voor een aantal basismaterialen zoals potloden, houtskool en papier zodat je altijd aan de slag kunt en soms iets nieuws kunt proberen. Je kunt bij mij ook materiaal kopen, zoals schildersdoeken, klei en speciale tekenmaterialen. Spullen zoals ezels, gutsen, penselen en spatels kun je gewoon lenen.

Voor een kleine vergoeding kun je je klei ook door mij laten stoken. Ik stook alleen werk waarvan ik heb gezien hoe en waarmee het gemaakt is.

In het kort:

Tijd: iedere week op meerdere tijdstippen, behalve tijdens basisschoolvakanties en feestdagen van Noord Nederland.
○Donderdagmiddag van 14:00 tot 16:30
○Vrijdagochtend van 9:30 tot 12:00
○Vrijdagmiddag van 14:00 tot 16:30 (nieuwe groep, start bij voldoende aanmeldingen)
Prijs: €22,50 per week bij betaling per 10 weken. €27,50 per les bij betaling via een strippenkaart.
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo (nabij Alkmaar)

Gemaakt door cursisten tijdens Creatief bij Lisanne

 • Creatief bij Lisanne Heiloo
 • Creatief bij Lisanne Heiloo
 • Creatief bij Lisanne Heiloo
 • Creatief bij Lisanne Heiloo
 • Creatief bij Lisanne Heiloo
 • Creatief bij Lisanne Heiloo
 • Creatief bij Lisanne Heiloo
 • Creatief bij Lisanne Heiloo

Exposities, specials en andere activiteiten uit het verleden