Heb jij al enige ervaring met keramiek, en wil je meer dan de kant en klare glazuren die je nu gebruikt? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

Wat gaan we eigenlijk doen

Tijdens deze workshop ga ik je op weg helpen om zelf glazuren te kunnen maken. We gaan het hebben over de basis van wat glazuur precies is en ik laat je enkele voorbeelden zien van glazuurproeven. Ook gaan we het natuurlijk hebben over (voedsel)veiligheid van glazuren.

Na deze uitleg ga je zelf aan de slag. Aan de hand van de temperatuur waar je op gaat stoken kiezen we een basisglazuur, en maximaal 3 extra ingrediënten. Met deze spullen maak je meerdere proefjes die je mee naar huis kunt nemen om te stoken. Misschien zit hier een fantastisch glazuur tussen, misschien niet. Dat geeft niets, want je weet nu hoe je zelf aan de slag kunt om te experimenteren tot je allemaal fantastische eigen glazuren hebt. Ook weet je nu hoe je met pigmenten glazuur kunt maken in alle kleuren van de regenboog.

Een opstapje

Omdat deze workshop maar kort is weegt het natuurlijk niet op tegen een volledige opleiding. Zie het als een eerste stap die je helpt om een keer te kijken of zelf glazuur maken iets voor je is.

In het kort:

Deze workshop is geschikt voor groepen van 5 tot 10 personen.
Tijd: 3,5 uur per bijeenkomst.
Aantal bijeenkomsten: 1.
Prijsindicatie voor een groep van 6 personen: €55 p.p. inclusief materiaal en koffie/thee.
Locatie: Heiloo of eigen locatie.

Zelf meenemen:

Voor deze workshop moet je zelf een aantal spullen meenemen.

  • Een stofmasker met minimaal ffp2.
  • Een precisieweegschaal die tot 2 cijfers na de komma meet.
  • 10-30 proefplaatjes van jouw favoriete kleisoort. We streven naar 5-10 proefjes p.p. Door de proeven met elkaar te delen kunnen we tot 30 proefjes p.p. komen.
    • Biscuit gebakken
    • Ongeveer 5x6cm groot
    • Textuur in je proefplaatje helpt om de effecten van je glazuur beter te zien.
  • Notitieblok

Aanmelden?

Groepen kunnen het aanmeldformulier gebruiken. Voor individuele inschrijvingen kun je in de workshopagenda kijken wanneer deze workshop gepland staat.