Workshop servies versieren

Keramische plaktattoo’s en zelf schilderen

Speciaal voor groepen met een grote diversiteit in creatieve ervaring is er de workshop servies versieren. Denk bijvoorbeeld aan vrijgezellenfeestjes, verjaardagen en bedrijfsuitjes. Tijdens deze workshop trekken we alles uit de kast om een eenvoudig wit servies extra bijzonder te maken. Door de combinatie van keramische plakplaatjes en speciale verf kan iedereen op eigen niveau aan te slag. Natuurlijk heb ik ook een paar leuke trucjes die jou helpen je fantastische ideeën goed uit te werken. Door de laagdrempelige instap bij deze workshop is er nog voldoende ruimte voor een gezellig gesprek aan tafel.

Het klinkt een beetje suf misschien, plaatjes plakken, maar je kunt het zo gek maken als je wil. Doordat je de plaatjes zelf uitkiest en uitknipt kun je alle kanten op, want wie zegt dat je een hond geen vleugels kunt geven? Ga helemaal los met ondersteboven vliegende vissen, of werk samen aan een rustigere serie met bloemen op een logische plek. Jij bepaalt het.

Behalve de plaatjes kun je ook gebruik maken van opglazuur. Dit is een speciaal soort verf die je op geglazuurd keramiek kunt gebruiken. Gebruik dit bijvoorbeeld om een mooi sierrandje te maken of een persoonlijke boodschap op je servies te schrijven bij de plakplaatjes, of ontwerp je decoratie helemaal zelf.

Samenwerken of lekker voor jezelf

Je kunt allemaal je eigen ontwerp maken, maar in sommige gevallen is het ook heel leuk om als groep binnen een thema te werken. Versier samen een servies met theepot of gebaksset voor de jarige/toekomstige bruid, of maak met collega’s nieuwe in het oog springende koffiemokken die passen bij ieders rol in het bedrijf.

800C

Na de workshop moet het servies afgebakken worden op 800C. De meeste keukenovens redden deze temperatuur niet, daarom kan het servies niet gelijk mee naar huis. Dit kan dan op afspraak worden opgehaald in Heiloo of met de post verzonden worden. Wanneer het servies op deze temperatuur gebakken is, is je decoratie vaatwasbestendig en slijtvast.

Variatie op 150C

Wil jij het servies heel graag direct mee naar huis nemen? Dan is er ook verf die op 150C gebakken moet worden. Daar zitten wel enkele nadelen aan. Deze verf hecht minder sterk en is puur decoratief. De plakplaatjes kunnen dan niet gebruikt worden.

Welk servies?

Smaken verschillen en waar de ene groep mokken met oren wil versieren, wil de andere groep een set gebaksbordjes en taartplateau versieren. Daarom is het servies niet bij de workshopprijs inbegrepen. In overleg met de organisator spreek ik af welk servies geschikt is en wie wat regelt.

In het kort:

Deze workshop is geschikt voor groepen van 5 tot 12 personen. Grotere groepen mogelijk op eigen locatie.
Tijd: 3 uur.
Aantal bijeenkomsten: 1.
Prijsindicatie voor een groep van 6 personen: €63 p.p. inclusief 21%btw, transfers, opglazuur en koffie/thee. Exclusief servies en eventuele verzendkosten.
Locatie: Heiloo of eigen locatie.

Aanmelden?

Groepen kunnen het aanmeldformulier gebruiken. Voor individuele inschrijvingen kun je in de workshopagenda kijken wanneer deze workshop gepland staat.

Aanmeldformulier voor groepen

    Ik heb interesse in de workshop:

    Gewenste locatie

    Om spam te voorkomen maakt deze site gebruik van de Google reCAPTCHA tool. Google Privacy Policy en Terms of Service.

    Winkelwagen
    Scroll naar boven