Culturele tip oktober 2022: De Hort(us) op

Bij een bezoek aan een tuin denk je misschien aan de lente of zomer, maar juist in deze tijd van het jaar gebeurt er van alles in de natuur. Er zijn verspreid over het land overal hortussen die deze maand prachtige laatbloeiers en zwammen in de schijnwerper hebben. Bezoek tussen de buien door een van deze prachtige tuinen om nog even een dosis groen op te snuiven voor alles straks helemaal winters is, of duik even de kas in om goed door te warmen tussen de meer exotische planten.

In dit artikel kies ik er twee die voor mij dichtbij zijn, maar kijk vooral even bij jou in de buurt wat er te doen is.

Amsterdam

Als je heel vlot bent kun je vandaag en morgen in de Hortus in Amsterdam nog net meedoen met activiteiten van de fungi trail. Is dat wat te kort dag, dan kun je de rest van de maand alsnog prachtige planten bekijken en vanaf 22 oktober ook de natuurfototentoonstelling van tijdschrift Roots.

Alkmaar

In de hortus in Alkmaar wordt groen gecombineerd met kunst in de expositie beeld&tuin. Verspreid door de tuin staan diverse beelden van kunstenaars van het Kunstenaars Centrum Bergen. Genoeg kunst gezien? Dan kun je je eigen kopje thee bij elkaar plukken en opdrinken op het terras in de theetuin.
Op 9 oktober wordt hier weer een herfstmarkt georganiseerd en zijn er gratis rondleidingen en presentaties.

Winkelwagen
Scroll naar boven