Culturele tip september 2023: Dubbel Den Haag

Economie en mode

Deze maand vindt in een van mijn favoriete musea een tentoonstellingswissel plaats. Daardoor kun je deze maand twee keer hetzelfde museum bezoeken en toch twee heel verschillende dingen zien. Behalve wisselende exposities heeft het Kunstmuseum Den Haag ook een fantastische keramiek collectie, waaronder een uitgebreide tentoonstelling over Delfts Blauw. Altijd de moeite van een bezoekje waard dus.

Economie

Tot 10 september kun je de expositie “De toekomst van ons geld” nog bezoeken.
“Hoe zit ons geldstelsel in elkaar? Wie hebben er invloed op? Werkt ons financieel systeem wel voor iedereen? Kan het ook anders, en hoe dan? Deze vragen staan centraal in het nieuwste project van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma in samenwerking met financieel economen Martijn Jeroen van der Linden en Thomas Bollen. Vanaf 15 april 2023 staat in de Projectenzaal van Kunstmuseum Den Haag de toekomst van het geld centraal. Kingma weet in haar zeer gedetailleerde tekeningen op meesterlijke wijze – kritisch, maar ook met humor – in kaart te brengen hoe geldstromen lopen, en hoe ze zouden kúnnen lopen. Als bezoeker dwaal je door verschillende landschappen die de complexe financiële wereld ontrafelen en word je aan het denken gezet over de toekomst.”

En mode

Vanaf 9 september start de nieuwe expositie “Royals & Rebels”. In deze expositie staan bijzondere creaties van Britse mode ontwerpers centraal.
“De Britten wisten hun stempel stevig te drukken op de modegeschiedenis. Van designers als Vivienne Westwood, Alexander McQueen en Stella McCartney tot de maatkleding van Savile Row, Britse schooluniformen, de Schotse ruit, kleding van de Britse Royal Family en hoeden voor Ascot van Philip Treacy en Stephen Jones. Ook de rebellen van Swinging London, punks en skinheads hadden in Engeland invloed op het modebeeld. Net als de royals zelf, waaronder de zo geliefde Lady Diana. Behalve mode-icoon was zij ook een rebel die mode aangreep om een statement te maken.”

Winkelwagen
Scroll naar boven