Workshops in augustus 2022

Workshops in augustus 2023

Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn: die zijn er niet 🙂 Vanwege de zomervakantie zijn er deze maand even geen wekelijkse workshops gepland.

Wel kun je natuurlijk alvast vooruit kijken. In september start ik weer met een meerdelige cursus pottenbakken bij Atelier 6 en staan er weer allerlei workshops gepland. Maar let op: de eerste workshops zitten al vol!

Ook kun je vanaf begin september weer aansluiten bij een van mijn wekelijkse cursussen. Op donderdag en vrijdag ben je op verschillende tijdstippen welkom om in mijn atelier te werken aan je eigen projecten. Als je dan met regelmaat in goed gezelschap (en met een paar tips van mij) je eigen creatieve route bewandelt, zul je jezelf verbazen met je eigen creativiteit.

Tot slot betekent deze pauze in de wekelijkse activiteiten niet dat ik helemaal onbereikbaar ben deze zomer. Voor privéworkshops ben ik gewoon beschikbaar. Wat dacht je van een gezellige middag “proeven aan pottenbakken” voor twee personen, of bloemen maken van keramiek met een groep van 6? De opties zijn eindeloos!

7 lessen pottenbakken op de draaischijf (start 13/09)

7 weken lang ben je iedere woensdagochtend en -middag welkom voor een serie lessen in pottenbakken bij Atelier 6 in Heerhugowaard. Een voor een gaan we langs verschillende aspecten van het draaien. Natuurlijk beginnen we met centreren, maar wat dan? Hoe maak je een kopje en hoe maak je een kom? Wat is “afdraaien” en hoe werkt dat? Ik laat het je zien, waarna je zelf kunt oefenen. De laatste les besteden we aan het glazuren van je werk, zodat je jouw eerste maaksels ook echt in gebruik kunt nemen.

Glazuur maken: een introductie (19/09)

Heb je al wat ervaring met keramiek, maar ben je voor je glazuren afhankelijk van anderen? Grijp je vaak mis op een specifieke kleur, of wil je misschien de ene keer mat, de andere keer glanzend glazuren? In deze workshop laat ik je zien hoe je met een paar ingrediënten zelf heel veel glazuren kunt maken.

Wekelijkse cursus

Vanaf 7&8 september ben je weer welkom om in mijn atelier aan je eigen projecten te werken tijdens “Creatief bij Lisanne”. Deze doorlopende cursus biedt iedereen de ruimte en tijd om op eigen tempo aan eigen projecten te werken. Ondertussen help ik je daar bij met alle kennis en ervaring die ik heb als eerstegraads docent Beeldende Vorming met ruim 10 jaar ervaring als keramist.

Lees meer over deze cursus en meld je aan voor een gratis proefles via de bijbehorende pagina.

Workshops dit najaar

Mis je favoriete workshop niet en schrijf je nu alvast in!

Plankplakker voor op de draaischijf

Keramiek op de draaischijf: een introductie (28 oktober)

Workshop tuinbeeld (7 oktober)

Kekke kommen (18 november en 9 december)

Winkelwagen
Scroll naar boven