Culturele tip oktober

Ik had een leuke tip voor een museum in Amsterdam, maar die bewaar ik even een maandje. In plaats daarvan gaan we voor de tip van deze maand naar buiten! Het openluchtmuseum in Arnhem organiseert deze maand namelijk voor de 17e keer de Maand van de Geschiedenis.

“Het Nederlands Openluchtmuseum is initiatiefnemer van de Maand, die in 2020 zijn zeventiende editie beleeft. Dit jaar neemt de Maand van de Geschiedenis je mee op wereldreis. Met het thema Oost/West gaan ze op zoek naar verhalen over ontmoetingen.

Tijdens de Maand worden in het Openluchtmuseum een aantal lezingen, activiteiten en een muzikaal programma rond het thema Oost/West georganiseerd. Het thema wordt verbonden met het jaarthema van het museum: Ontmoet mij. Op zaterdagen en zondagen in oktober praten we in onze ‘Kennismakerij’ onder leiding van verschillende sprekers over wat een thuis betekent in deze globaliserende wereld. De lezingen worden afgewisseld door muzikale optredens, bijvoorbeeld van Syrische muzikanten die nummers uit hun thuisland ten gehore brengen.”

Lees alles over het museum en de maand van de geschiedenis op de website van het openluchtmuseum.

(ze hebben een eigen brouwerij!)