Nieuw in de webshop: grotere maar niet heel grote schaaltjes (en de re-use serie)

Dat is een interessante titel, maar wel eentje die klopt. Ik had al enkele schaaltjes van een formaat dat leuk is voor een toetje of wat borrelnootjes, en ik had schalen die je voor fruit of salade kan gebruiken, maar niets daar tussenin. Tot nu dus!

Het is een beetje banaal, maar veel van mijn inspiratie komt gewoon uit mijn eigen leven: waar heb ik zelf behoefte aan? In dit geval bracht de vaatwasser inspiratie. Hoe dan? Ik heb een leuk schaaltje van gemiddeld formaat. Dat heb ik ooit gedraaid op de draaischijf; kek glazuurtje er op, helemaal prima. Die is echter niet geschikt voor in de vaatwasser. Dat was geen probleem in de afgelopen jaren dat ik geen vaatwasser had, maar sinds een jaar heb ik die wel. Bloedirritant vind ik het om dat ene rottige schaaltje steeds met de hand af te wassen! Hoog tijd dus voor een porseleinen variant die wel in de vaatwasser kan.

Op naar de kringloop dus, want dit schaaltje gaat onderdeel uitmaken van mijn nieuwe re-use serie. In deze serie gebruik ik voorwerpen uit de kringloop die qua kleur en materiaal enigszins gedateerd zijn, maar wel een fantastische vorm hebben. Het vergeeld glazen schaaltje (jaren 70?) dat model stond voor deze mal zag er weinig aantrekkelijk uit, maar is door de geometrische vorm weer helemaal van nu! Ik ben nog een beetje aan het onderzoeken welk soort glazuur er goed bij past, maar deze twee zijn alvast klaar om te bestellen en meer gaan er zeker snel komen.

Bekijk alle producten uit de re-use serie