Een vrolijk en gezond 2021!

Zo dan, het begin van een nieuw jaar. Hét moment om even terug te kijken en vooruit te kijken. Wat waren de hoogtepunten van 2020 en wat kun je van LCKeramiek verwachten in 2021? Je leest het hier!

Een nieuw atelier!

Je zou het haast vergeten als je het atelier nu ziet, maar een jaar geleden was het nog een tochtige betonnen schuur. 2020 begon met heel veel bijleren over kit, gipsplaten en isolatie.

Een mooie eigen werkruimte was natuurlijk een droom die uit kwam, en doordat we het helemaal zelf opgebouwd hebben kon ik het volledig naar eigen wens inrichten qua waterleidingen en elektra. Ideaal!

Een (uiteraard zelfgemaakt) bord aan de straat maakte het helemaal af.

De grand opening

Er waren enkele hordes te nemen, maar begin september, tijdens de landelijke atelierroute, was daar de grand opening van het atelier. Tot nu toe ben ik sinds mijn verhuizing naar Heiloo warm ontvangen en ook tijdens deze open dagen was de interesse groter dan ik had gedacht en heb ik veel nieuwe dorpsgenoten leren kennen!

Het was ontzettend leuk om een aantal demonstraties te kunnen geven op de draaischijf en op de houten plateaus kon ik een aantal voorwerpen laten zien die ik om logistieke redenen niet vaak mee neem naar markten.

oryza glaberrima

Heel. Veel. Rijst.

Op de achtergrond was ik diep in gesprek met kunstenares Kapwani Kiwanga en het voormalig Witte de With museum in Rotterdam over een wel heel eigenaardige opdracht. 40000 keramische replica’s van de zaden van een specifieke rijstsoort. Ohja en er is tijdsdruk. Dankzij een strakke planning en vooral hulp van enkele familieleden is het toch gelukt en het resultaat was indrukwekkend. Bekijk foto’s van de hele berg zaden en de expositie hier.

En nee ik heb ze niet geteld, maar gewogen.

creatief bij Lisanne

Een nieuwe Creatief bij Lisanne

Ook wat betreft de workshops waren er een paar hordes in 2020, maar met kleine groepen heb ik toch kunnen starten met een nieuwe serie Creatief bij Lisanne op mijn nieuwe locatie.

Het is ontzettend leuk om de keramiekgekte te kunnen delen en zoals je ziet worden er al indrukwekkende dingen gemaakt!

Exposities met Keramiek Centraal

Ook voor de nog zeer jonge keramiekvereniging Keramiek Centraal, waar ik lid van ben, is in 2020 veel gebeurd. Na een eerste testexpositie in 2019 hebben we in 2020 meerdere keren kunnen exposeren op zeer diverse locaties. Hier zie je een overzicht van mijn deel tijdens onze expositie in Den Haag vorige maand. Ook voor 2021 staan weer meerdere exposities op de planning en we zijn druk bezig om onszelf online te presenteren. Bezoek eens onze website of volg ons op Facebook en Instagram.

Nieuwe producten

Ook in de webshop heb ik dit jaar weer veel leuke nieuwe keramiek toe kunnen voegen. Hier zie je enkele van de toevoegingen uit 2020.

2021?

Wat er echt allemaal gebeurt in 2021 weet ik natuurlijk over 12 maanden pas, maar ik heb wel een aantal ideeën. Zo staan er bijvoorbeeld al weer nieuwe exposities met Keramiek Centraal op de planning. Ook verwacht ik komend voorjaar mijn workshopagenda weer te kunnen uitbreiden. Over nieuwe producten in de webshop hoef je je ook geen zorgen te maken. Ik heb nog altijd meer ideeën dan tijd. Ik hoop dit jaar ook weer aan enkele kunstmarkten deel te nemen en vaker een open atelier te organiseren, zodat je deze spullen ook kunt komen zien. Zodra ik hier meer over weet, zorg ik dat jij het ook weet. Genoeg leuke dingen in het vooruitzicht dus; we gaan er gewoon weer wat moois van maken in 2021!