Veelgestelde vragen
Lees meer over mij en mijn bedrijf op de ‘about’-pagina.
Nee. Ik stook alleen keramiek waarvan ik heb gezien hoe en waarmee het gemaakt is, tijdens mijn workshops en cursussen. Er zitten te veel risico’s aan voor mij om daar van af te wijken.
Het gebruiksgoed van porselein en steengoed kan in de vaatwasser. Bekijk de productomschrijving van jouw specifieke product wanneer je twijfelt wat het is.
Dat hangt af van het materiaal waar het van gemaakt is. Aardewerk kan niet tegen vorst en kun je ’s winters beter even op een andere plek zetten. Steengoed en porselein kunnen wel tegen vorst, mits ze niet vol zitten met water dat kan bevriezen en uitzetten.
Informatie over de gebruikte materialen vind je in de productomschrijving. Bij twijfel kun je ook even een foto sturen met je vraag naar [email protected]
Op dit moment kun je mijn design op verschillende locaties kopen. Allereerst de webshop natuurlijk. Daarnaast heb ik een fysieke locatie: Mijn eigen atelier. De openingstijden vind je in de footer van deze pagina. Ook verkoop ik mijn keramiek via verschillende winkels. Ook deze staan in de footer.
Tussen hemelvaart en oktober bezoek ik regelmatig kunst- en keramiekmarkten in heel Nederland. Een overzicht hiervan vind je op de contactpagina.
Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe verkooplocatie. Heb jij een leuke winkel in de buurt van Alkmaar? Mail dan je voorstel naar [email protected]
Er zijn verschillende manieren om je in te schrijven: via deze website, via de website van een andere organisator, of via de mail.
Staat een workshop in de agenda? Dan kun je je via die pagina inschrijven. Soms staat er een link naar een externe pagina om je daar in te schrijven. Wanneer bijvoorbeeld Atelier 6 in Heerhugowaard een workshop met mij organiseert gaan de inschrijvingen via hun website en dient mijn eigen site slechts ter promotie.
Staat een workshop niet in de agenda maar wil je die organiseren voor een groep? Dan kun je mailen voor een vrijblijvende offerte.
Je kunt altijd al je vragen mailen naar [email protected]
Als we een goede prijs af kunnen spreken, maar houd er rekening mee dat de energieprijzen in Nederland bovengemiddeld hoog zijn en mijn minimumprijs dus ook. Mail je voorstel naar [email protected] en wie weet.
Hoewel ik wel in opdracht werk, zijn dit altijd mijn eigen ontwerpen, gebaseerd op de wensen van de opdrachtgever. Daar zit een beetje een grijs gebied in, want soms zijn die wensen zo duidelijk dat je ze een ontwerp zou kunnen noemen, maar daarin is nog altijd ruimte voor mijn technische en artistieke input. Als het je doel is dat ik een groot aantal producten van een door jouw uitgewerkt ontwerp uitvoer met als doel ze zelf verder te verkopen dan zul je even door moeten zoeken naar een grotere partij.
Een glazuur kan om verschillende redenen niet voedselveilig zijn. Ik gebruik verschillende methodes om er voor te zorgen dat mijn glazuur voedselveilig is.
1: Wat er niet in zit kan er niet uit komen. Al mijn glazuren zijn loodvrij.
2: Al mijn glazuren zijn hoog gestookt, niet craquelerend en glanzend. Hoog gestookte glazuren zijn (in de regel) sterker dan laag gestookte. Wanneer een glazuur craqueleert kunnen er bacteriën of vloeistoffen in de haarscheurtjes achter blijven (bah), daarom probeer ik craquelé te voorkomen. In de regel zijn glanzende glazuren sterker dan matte glazuren.
3: Voedingszuren en vaatwassers kunnen een glazuur aantasten op een manier die vooral op de lange termijn zichtbaar is. Daarom heb ik enkele eigen creaties zelf in gebruik en check ik deze regelmatig op slijtage. Op basis hiervan kan ik melden dat mijn eigen bekers een beter glazuur hebben dan die van enkele grote ketens.
Bovenstaande geldt alleen voor voorwerpen die logischerwijs met voedsel in aanraking komen. Een klok is dus niet per definitie voedselveilig. Sommige kommen en schalen dienen als siervoorwerp en niet om dagelijks je yoghurt uit te eten en vormen een aparte categorie. Dit staat altijd in de uitgebreide productomschrijving. Bij twijfel kun je uiteraard mailen naar [email protected]
Al mijn kopjes en dergelijke zijn op ruim 1200⁰C gebakken. Keramiek die zo hoog gestookt is, is in de regel sterker dan keramiek die op bijvoorbeeld 1050⁰C gebakken is. Daar kies ik voor omdat ik mijn keuzes baseer op wat het beste resultaat geeft, niet het goedkoopste. Hoog stoken kost meer energie en energie kost geld. Je kunt wel raden waarom goedkopere kopjes uit de winkel zo snel kapot gaan.
Ik stook het porselein zo hoog dat het tegen de smelttemperatuur aan zit. Hierdoor wordt het waterdicht en super sterk. Het nadeel is dat het op de hoogste temperatuur een klein beetje flexibel wordt en vervormt.
Ik gebruik verschillende tactieken om dit tegen te gaan en blijf nieuwe methodes uitproberen. Ik beoordeel ieder product op het ‘rond genoeg’ gehalte voor het in de webshop komt. Mocht je bestelling toch tegenvallen dan kun je gewoon ruilen of retouren. Lees hier meer over op de contactpagina of de algemene voorwaarden.
Je hoeft geen fortuin uit te geven om LCKeramiek een steuntje in de rug te geven. Je weet zelf hoe belangrijk reviews zijn en kunt mij helpen door op Facebook, Google, Etsy, of deze website een review achter te laten.
Deel je positieve ervaring digitaal of analoog met je vrienden en familie, dat is alles.
Geen probleem. Stuur een mail met je klacht naar [email protected] en ik ga mijn best doen om het op te lossen. Ik ben gewoon een persoon, geen multinational met onbereikbare klantenservice. Alle informatie over ruilen en retouren vind je ook in de algemene voorwaarden.
Wat vervelend! Geen zorgen, je krijgt gratis een nieuw item opgestuurd.
Voor je verder gaat is het belangrijk dat je contact met mij op neemt. Veel pakketten van LCKeramiek worden verzekerd verzonden en het is daarom erg belangrijk dat ik de juiste foto’s van de verpakking heb om een schadeclaim in te dienen.
Vanwege het risico op schade kunnen sommige artikelen alleen opgehaald worden. Dit staat vermeld bij het product.