Workshops in maart 2023

Workshops in augustus 2022

Workshops in maart 2023

Exposities, privéworkshops (ja dat kan ook!) en een vakantie; deze maand heb ik slechts 1 zaterdagworkshop gepland staan. Dat is dan wel een hele leuke gloednieuwe workshop!

Hangende vaasjes

Deze nieuwe workshop draait helemaal om het maken van vaasjes die je op kunt hangen. Want ja, je kan een normaal potje in een netje hangen, maar dan zit de kale platte bodem vol in het zicht. Bij deze workshop maken we speciaal potjes met een ronde bodem die we niet kaal laten. Je kunt ook zelf kiezen of je ze in een netje hangt of dat je er gaatjes in maakt om ze zo op te hangen.

Wekelijkse cursus

Het is gezellig druk bij mijn wekelijkse cursussen! Op donderdagmiddag is 1 plekje vrij, en de vrijdagochtend is zelfs even helemaal vol. Wel kun je je nog aanmelden voor de nieuwe vrijdagmiddag groep. Zodra er 4 aanmeldingen zijn gaan we met een nieuwe groep beginnen.

Tot snel bij de volgende workshop?

Aankomende workshops

Hangende vaasjes maken (25 maart en 14 april)

Bekijk de opties voor groepsworkshops

Creatief bij Lisanne (vaas gemaakt door cursist)

Nieuw in de webshop: melkweg blauw²

Nieuw in de webshop: melkweg blauw²

In mijn vorige nieuwsbrief kon je al eerder dit mooie blauwe glazuur vinden. Ondertussen heb ik nóg enkele voorwerpen met dit glazuur afgemaakt; ik ben gewoon nog steeds helemaal verliefd.

Culturele tip maart 2023

Culturele tip maart 2023: Exposities

Zoals je vorige maand kon lezen in mijn nieuwsbrief, heb ik een drukke maand voor de boeg. Drie groepsexposities komen toevallig samen in deze maand. De culturele tip gaat daarom deze maand even niet over grootse internationale Kunst, maar gewoon over mijzelf en de andere exposanten die meedoen aan deze groepsexposities 🙂

P’Arts Den Dolder

Bezoek hier t/m 5 maart de expositie van Keramiek Centraal. Meer informatie over de andere deelnemers, openingstijden en adressen vind je op de website van Keramiek Centraal. Op 5 maart ben ik hier persoonlijk aanwezig om te vertellen over al het moois dat te zien is. P’arts ligt in een omgeving waar je ook heerlijk kunt wandelen. Combineer beide voor een lekker dagje uit. De koffie staat bij ons klaar.

Het behouden huis Oudkarspel

Samen met de printmakers van Atelier 6 exposeer ik in het Behouden Huis in Oudkarspel. Etsen, lithografie en linosnedes kun je allemaal bekijken tijdens openingstijden. Deze expositie hangt nog 2 maanden, dus je hebt nog even de tijd om je bezoek te plannen.

Genummerde lino print Zodiak

Oude Ursulakerk Warmenhuizen

Deze oude kerk is alleen vanwege de geschiedenis al de moeite waard om eens te bezoeken. 4, 5, 11 en 12 maart is de hele kerk ook nog gevuld met allerlei keramiek van Keramisten Noord Holland. Je bent van harte welkom om beide te komen bekijken. Op 12 maart ben ik hier persoonlijk aanwezig om te vertellen over al het moois dat te zien is.

Culturele tip februari 2023

Culturele tip februari 2023: SEA Foundation

Ben je binnenkort in de buurt van Tilburg en toe aan even totaal iets anders? Bezoek dan eens de locatie van SEA foundation.

Deze prachtlocatie is een verzamelplaats voor contemporaine kunst(enaars) met als doel meer bewustzijn voor deze kunst te creëren en meer kansen voor de kunstenaars om hun ideeën te uiten. Geen groots museum dus met gevestigde en bevestigde kunst, maar meer experimentele ideeën die als doel hebben de bezoeker te helpen reflecteren op eigentijdse onderwerpen.

T/m 11 maart vind je hier de Carriers van Jamie Kane. Deze keramische vormen zijn gemaakt met als doel om grote keramische beelden te ondersteunen tijdens het maakproces en zijn nu afval. Jamie Kane heeft hier echter andere ideeën over.

Carriers, Jamie Kane, 2023

Workshops in februari 2023

Workshops in augustus 2022

Workshops in februari 2023

Deze maand is het iets rustiger in de workshopagenda. Niet alleen is de maand iets korter, maar er zijn ook 2 meerdelige workshops uit januari die doorlopen in deze maand. Natuurlijk is er wel wat te doen; bij mij is er altijd iets creatiefs te doen. Wacht niet te lang met inschrijven, over de hele linie lopen de workshops al aardig vol!

Glazuur maken: een introductie

Heb jij al wat ervaring met keramiek en loop je tegen de beperkingen van kant en klaar glazuren aan, maar vind je een volledige glazuurcursus wat te veel van het goede? Dan is deze workshop echt iets voor jou. In 1 middag behandelen we kort de basis van glazuren en gaan we met simpele ingrediënten proefjes maken. Zo zul je zien dat je een paar basisingrediënten heel veel zelf kunt doen.

Sieraden maken met (gekleurd) porselein

Porselein is ook prachtig voor sieraden. Door wit porselein te mengen met zwart en gekleurd porselein maak je allerlei prachtige kleine kunstwerkjes. Tijdens een tweede workshop gaan we aan de slag met sieraadonderdelen om de porseleinen hangers helemaal af te maken.

Wekelijkse cursus

Ook bij de wekelijkse cursus in mijn atelier is ruimte om je aan te sluiten. De donderdagmiddag is even vol, maar op vrijdagochtend kun je nog aansluiten. Meld je aan voor een gratis proefles en kom een keer kijken hoe het is. Ik heb ook de inschrijving voor vrijdagmiddag weer geopend. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er 4 aanmeldingen zijn gaan we met een nieuwe groep beginnen.

Tot snel bij de volgende workshop?

Aankomende workshops

Glazuur maken: een introductie (4 februari)

Sieraden van (gekleurd) porselein (25 februari en 11 maart)

Creatief bij Lisanne (potje gemaakt door cursist)

Nieuw in de webshop: melkweg blauw

Plantenpot melkweg
Plantenpot melkweg

Nieuw in de webshop: melkweg blauw

Ik besteed veel tijd aan het testen van allerlei glazuren, en als ik dan een mooi nieuw glazuur heb gevonden dan is dat een beetje als een nieuwe liefde. Mijn plank met “moet ik een keer glazuur op doen maar ik weet niet wat” wordt helemaal leeggetrokken en alles krijgt deze nieuwe kleur. Hier zie je de eerste 3 grotere voorwerpen en 2 paar oorbellen, maar er staat nog veel meer met deze kleur bij de oven 🙂

Het is dan ook een glazuur om bij weg te dromen, misschien wel van andere sterrenstelsels, ver, ver weg.

Culturele tip januari 2023

Culturele tip januari 2023: Feest!

Was het jou ook opgevallen in de afgelopen decembermaand? Feestjes en mooie keramiek zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar, want juist tijdens een feestje haal je je mooiste servies uit de kast. Om dit nieuwe jaar feestelijk te beginnen heb ik daarom deze culturele tip voor je.

In museum Princessehof in Leeuwarden is t/m 20 augustus de tentoonstelling “Feest” te zien, waarin dit verband wordt getoond aan de hand van verschillende (inter)nationale vieringen. Zo kun je mooi een beetje geleidelijk bijkomen van alle feestjes vorige maand en alvast uitkijken naar het volgende feestje.

Na een bezoek aan deze tentoonstelling kijk jij ineens heel anders naar dat taartbordje op visite bij oma.

Workshops in januari 2023

Workshops in augustus 2022

Workshops in januari 2023

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Als jouw goede voornemen is: “meer creatief zijn”, dan heb ik goed nieuws! Dit jaar heb ik weer ontzettend veel leuke creatieve workshops voor je op de planning staan. Deze maand gaan we gelijk goed van start met drie leuke workshops, twee 8-delige cursussen en natuurlijk mijn vrije wekelijkse cursus.

Portrettekenen

Je wist het misschien niet, maar behalve kopjes maak ik ook graag koppen (padumtiss). Ik vind het heerlijk om met allerlei krijtsoorten portretten te tekenen. Die liefde deel ik graag met anderen, en daarom geef ik deze maand een kleine workshop portrettekenen. In 1 middag doen we enkele oefeningen en geef ik tips om beter te worden in portrettekenen. Met deze tips en het setje tekenmateriaal dat je mee naar huis krijgt kun je dan rustig thuis verder oefenen en zul je merken dat je steeds beter wordt.

Bloemen en kommen

Natuurlijk zijn er ook keramiekworkshops deze maand. We gaan weer bloemen maken, en ik heb de gloednieuwe workshop kekke kommen voor je opgezet. Bij deze workshop maken we 1 grote schaal, met een diameter van ongeveer 25cm, die jij zo bijzonder kunt maken als je mooi vindt. Daarnaast hebben we tijd voor enkele kleinere kommen of schalen. Zo heb je echt een uniek setje voor op tafel!

Wekelijkse cursus

Ook bij de wekelijkse cursus in mijn atelier is ruimte om je aan te sluiten. Op donderdagmiddag loopt het aardig vol, maar op vrijdagochtend kun je zo aansluiten. Meld je aan voor een gratis proefles en kom een keer kijken hoe het is. Ik geniet nu nog even van het staartje van een welverdiende vakantie, maar op 12 en 13 januari gaan we weer vol goede energie van start.

Tot snel bij de volgende workshop?

Aankomende workshops

Portret tekenen (14 januari)

Bloemen van keramiek (21 januari en 11 februari)

Serveerschaal op pootjes roestrood

Kekke kommen (28 januari en 18 februari)

Nieuw in de webshop: prints

Genummerde lino print Zodiak
Genummerde lino print Zodiak

Nieuw in de webshop: prints

Na de grote update van vorige maand heb ik deze maand een iets kleinere update in de webshop. Dit keer geen keramiek, maar linoprints. Ik gebruik graag allerlei druktechnieken in mijn keramiek, maar af en toe pak ik toch even een papiertje, omdat je daar ook hele toffe dingen mee kunt doen. Door lagen met kleur te stapelen krijg je met verf effecten die met klei niet lukken. Zo krijg ik met prints die je misschien al kent van mijn keramiek, toch een heel ander resultaat.

Deze twee prints zijn slechts de eerste twee van een hele reeks waar ik mee bezig ben. De prints worden gemaakt in een genummerde oplage van 50 stuks, maar wie mijn kent zal weten dat ze toch allemaal net anders gaan worden. Voor 50 identieke perfecte prints heb ik immers een printer staan, maar dat is niet mijn doel. Om je niet te overweldigen heb ik ze niet alle 50 in de webshop staan. Je bent van harte welkom om tijdens openingstijden in het atelier langs te komen voor een ruime keuze.

Workshops in december 2022

Workshops in augustus 2022

Workshops in december 2022

Het is alweer de laatste maand van het jaar, en dat betekent dat mijn weekendworkshops heel veel concurrentie hebben van allerlei andere gezellige activiteiten. Daarom vind je deze maand maar 1 workshop op de planning en kijken we ondertussen vast verder naar januari.

In januari staan er namelijk gelijk 5 workshops voor je klaar! Portrettekenen, 2 reeksen pottenbakken, bloemen maken en kekke kommen. Die laatste is een gloednieuwe workshop waarbij we een echte showstopper voor op tafel maken!

Ook bij de wekelijkse groepen is ruimte om je aan te sluiten. Op donderdagmiddag loopt het aardig vol, maar op vrijdagochtend kun je zo aansluiten, en bij voldoende interesse start ik in januari ook een vrijdagmiddag groep. Meld je aan voor een gratis proefles en kom een keer kijken hoe het is.

Aankomende workshops

Schilderen met chemie op doek of wijzerplaat (10 december)

Portret tekenen (14 januari)

Creatief bij Lisanne (iedere do&vr)
Schaal gemaakt door cursist