Nieuw in de webshop: cadeaubonnen

Cadeaukaart €50

Vorige maand was ik jarig, en dat deed me er aan denken dat ik nog steeds geen cadeaubonnen in mijn winkel had. Dat heb ik gelijk maar eens rechtgezet. Dus zoek jij iets leuks voor iemand anders, maar weet je niet of de jarige meer van roze of groen houdt, of welke workshop zij zouden uitkiezen? Geef dan een LCKeramiek cadeaubon! Lees meer over hoe het werkt op deze pagina: Cadeaubonnen

Workshops in november 2021

Luizenpot van keramiek
Workshop Luizenpot (2&27-11)
Deze workshop die gepland staat op 6 en 27 november staat op het randje van annuleren vanwege een gebrek aan inschrijvingen, maar heb jij een groep die nog iets leuks wil doen op deze data? Dan kun je je gewoon nog inschrijven.
Workshop Linoprint Kerstkaart (20-11)
Veel leuker dan een kaart uit de winkel: een zelfgemaakte kaart. Om dat toch een beetje vlot voor elkaar te krijgen kun je met behulp van een linoprint snel meerdere kaartjes drukken. En dat is wat we tijdens deze workshop gaan doen!
Creatief bij Lisanne
Je kunt je nog aansluiten bij beide wekelijkse cursusgroepen. Reserveer in de workshopagenda een datum voor een gratis proefles of mail mij voor een andere datum. Vaasje gemaakt door Simone die op vrijdagen haar eerste keramieklessen ooit volgt.

Aankomende exposities november 2021

Na maanden van niets valt nu alles tegelijk! De komende twee maanden kun je op 3 locaties mijn keramiek en dat van veel anderen komen bekijken tijdens een van deze exposities. Komt dat zien, komt dat zien!

Culturele tip november 2021

Bezoek deze maand in het Drents museum een unieke tentoonstelling bestaande uit een mix van schilderijen en persoonlijke voorwerpen van Frida Kahlo. Bezoek de website van het museum voor meer informatie over tickets en openingstijden.

Twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties komen voor het eerst bij elkaar in de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo, die van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 te zien is in het Drents Museum in Assen. De vermaarde schilderijen en tekeningen uit het Museo Dolores Olmedo worden getoond naast een buitengewone collectie van haar persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden van Museo Frida Kahlo. Door deze twee collecties uit Mexico-Stad samen te voegen heeft het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal vertellen.” 

Workshops in oktober 2021

Ketting met Porseleinen hanger zwart kant

Ook in oktober kun je weer leuke workshops volgen bij LCKeramiek. Schrijf je op de valreep nog in voor de workshop sieraden maken of bereid je voor op het komende voorjaar door nu alvast een leuk tuinbeeld te kleien. Ook is er nog plek bij de wekelijkse creatieve inloop op donderdagmiddag en vrijdagochtend. Schrijf je in voor een gratis proefles op 1 van de data in de agenda, of mail mij om te reserveren voor een andere datum.

Geen tijd deze maand? Bekijk dan het hele overzicht van workshop in de agenda op deze pagina.

Nieuw in de webshop: grote kommen

Porseleinen schaal rood zwart

Leuk al die mueslikommetjes en kleine plantenpotjes, maar soms wil je wat groters. Daarom heb ik nu de grootste schaal tot nu toe aan mijn webshop toegevoegd. Dit nieuwe model van 22cm breed en 11cm hoog is voor van alles en nog wat te gebruiken, en door mijn zelfgemaakte glazuren natuurlijk ook heel mooi om leeg neer te zetten.

Meer kleuren volgen snel, maar deze staan vast voor je klaar.

Culturele tip: oktober 2021

Wat een feest, (bijna) alles kan weer doorgaan zoals we gewend zijn. En dat zullen we weten ook, want er is ontzettend veel te doen deze maand. Ik heb een kleine selectie voor je verzameld.

Brabant Art Fair, Breda, 2 en 3 oktober

brabantartfair.nl/

Keramiekmarkt Dordrecht, 3 oktober

www.keramiekmarktdordrecht.nl/

Wandeldag en trotsmarkt Hoge Veluwe, 9 oktober

www.hogeveluwe.nl/nl/agenda/hoge-veluwe-wandeldag

Big Art, Zaanstad, t/m 3 oktober

Dutch Design Week, Eindhoven, 16 t/m 24 oktober

ddw.nl/

Workshops in september 2021

wandklok morpho didius

De vakantie zit er op en de workshopagenda staat propvol deze maand. Schrijf je snel in voor een van deze super leuke workshops!

wandklok morpho didius
Workshop schilderen met chemie 4 september (afgelast, andere keer weer)
Workshop blije bloempot 11 september
Workshop zelf glazuur maken 18 september
Workshop bloem van keramiek 25 september en 9 oktober
Vanaf 3 september iedere vrijdag creatieve inloop
Vanaf 9 september iedere donderdag creatieve inloop

Nieuw in de webshop: verder naar de 100

Porseleinen vaas 014-100

Al een behoorlijke tijd geleden ben ik begonnen met mijn #100 serie. Dit zijn een vaas en een schaal waar ik 100 genummerde unieke exemplaren van maak. Iedere decoratie of glazuurcombinatie wordt maar 1 keer gebruikt. Ik doe rustig aan in de productie, want meestal gebruik ik een glazuur waar ik op dat moment meer mee bezig ben. Door niet alles in 1 keer te doen kun je straks aan de hele serie heel mooi zien hoe mijn glazuurkeuzes zich ontwikkelen.

Zo verzamelt zich langzaam een legertje vazen en schalen. Nu heb ik recent een stel vazen mooi gefotografeerd en aan de webshop toegevoegd, en voilà, hier zijn ze.

Culturele tip september 2021

Net als vorige maand blijven we ook deze maand even in Limburg hangen. Sorry voor mijn medenoorderlingen, ik kan er ook niets aan doen dat daar zo veel mooie keramiek is. Deze maand heb ik extra mooi nieuws te melden, want na bijna 2 jaar van ja, nee, misschien, ja toch wel, nee toch niet, of toch wel, nee nu lukt het niet meer, kunnen we eindelijk weer een keramiekmarkt bezoeken. En meteen 1 van de mooiste in Nederland: de Keramisto.

Op 18 en 19 september kun je je in Milsbeek vergapen aan het werk van 100 keramisten uit heel Europa. Bezoek de site van Keramisto voor meer informatie.