Workshops in december 2022

Workshops in augustus 2022

Workshops in december 2022

Het is alweer de laatste maand van het jaar, en dat betekent dat mijn weekendworkshops heel veel concurrentie hebben van allerlei andere gezellige activiteiten. Daarom vind je deze maand maar 1 workshop op de planning en kijken we ondertussen vast verder naar januari.

In januari staan er namelijk gelijk 5 workshops voor je klaar! Portrettekenen, 2 reeksen pottenbakken, bloemen maken en kekke kommen. Die laatste is een gloednieuwe workshop waarbij we een echte showstopper voor op tafel maken!

Ook bij de wekelijkse groepen is ruimte om je aan te sluiten. Op donderdagmiddag loopt het aardig vol, maar op vrijdagochtend kun je zo aansluiten, en bij voldoende interesse start ik in januari ook een vrijdagmiddag groep. Meld je aan voor een gratis proefles en kom een keer kijken hoe het is.

Aankomende workshops

Schilderen met chemie op doek of wijzerplaat (10 december)

Portret tekenen (14 januari)

Creatief bij Lisanne (iedere do&vr)
Schaal gemaakt door cursist

Culturele tip december 2022

Porseleinen kerstballen rond roze-paars

Culturele tip december 2022: Kerstmarkten

Hoewel ik zelf niet aan kerstmarkten deelneem, ben ik absoluut een enthousiaste bezoeker! Daarom deel ik deze maand deze handige website. Op deze site staan ontzettend veel kerstmarkten voor je op een rijtje. Zoek het in de buurt, of maak er een iets exotischer uitje van; je kunt in heel Nederland terecht!

Zijn markten niet jouw ding, maar kerst wel? Dan heeft deze website ook nog eens allerlei andere uitjes voor je op een rij gezet. Kerstcircussen, Dickensfestijnen, Winterfairs en nog veel meer staan overzichtelijk voor je klaar.

Pas op: deze evenementen zijn niet geschikt voor deelnemers aan Whamageddon.

p.s. had jij graag mijn spullen in het echt bekeken op een kerstmarkt? Daar heb ik een warmere oplossing voor bedacht. Kom op 11 of 18 december langs in mijn atelier tijdens de handgemaaktekeramiekmaarmisschienookeenleukelinoprint-kerstshopmiddag. Van 12:00-17:00 heb ik de deuren van mijn atelier open voor bezoek en mijn spullen mooi tentoongesteld voor je klaar staan. Warme klanken en dranken staan ook voor je klaar.

Nieuw in de webshop: decemberupdate

Porseleinen bordjes oceaan
Porseleinen bordjes oceaan

Nieuw in de webshop: decemberupdate

Deze maand heb ik de webshop helemaal voor je bijgewerkt met van alles en nog wat. Een nieuwe kleur blauw, kleine bordjes, gedraaide potjes, een nieuw porseleinen vaasje, en natuurlijk zijn ook de kerstballen weer terug! Behalve het mooie porselein dat je al kende, heb ik deze maand ook enkele gedraaide steengoed voorwerpen toegevoegd. Met alle pottenbakkerslessen die ik de laatste tijd geef krijg ik zelf ook heel veel inspiratie om op de schijf wat te maken. Zo kan ik ook mooi een bruggetje maken naar de 2 nieuwe lessenreeksen die in januari gaan starten 🙂 (inschrijven)

Met al deze nieuwe toevoegingen is het assortiment leuke cadeautjes nóg groter. Voor jezelf of voor iemand die alles al heeft behalve een handgemaakte porseleinen beker gebaseerd op de onderkant van een petfles met een combinatie van zelfontwikkelde glazuren die een fascinerend paars druipend effect geven. En zoek jij nog een cadeautje voor een keramist? Bekijk dan eens de vernieuwde categorie “glazuur en gereedschap”.

Ennnn… shop jij liever in het echt? Kerstmarkten doe ik niet (brr), maar daar heb ik een warmere oplossing voor bedacht. Kom op 11 of 18 december langs in mijn atelier tijdens de handgemaaktekeramiekmaarmisschienookeenleukelinoprint-kerstshopmiddag. Van 12:00-17:00 heb ik de deuren van mijn atelier open voor bezoek en mijn spullen mooi tentoongesteld voor je klaar staan. Warme klanken en dranken staan ook voor je klaar.

Nieuw in de webshop: glanzende koffiebonen

Oorbellen van porseleinen Koffiebonen
Oorbellen van porseleinen Koffiebonen

Nieuw in de webshop: glanzende koffiebonen

Je kende misschien mijn koffieboon sieraden al, maar die hebben deze maand een update gekregen. Door iets andere technieken te gebruiken is het gouden accent in het midden van het boontje nu ook in hoogglans blinkend goud te krijgen. Ook is het boontje nu met een zilverkleurig accent verkrijgbaar. De metalen onderdelen zijn bij deze nieuwe boontjes allemaal van sterling zilver, al dan niet verguld om te matchen met het boontje. Als dat niet de term blingbling verdient weet ik het ook niet meer.

Culturele tip november 2022

Culturele tip november 2022: Tuin der lusten

In de keramiek is er een hele belangrijke factor die veel invloed heeft op je eindwerk: je oven. Bij grotere ovens stijgen de kosten voor zowel de aanschaf als verbruik enorm. Logisch dus dat je meer espressokopjes ziet dan levensgrote beelden. Als er dan zo’n grote beelden te zien zijn als nu in museum Beelden aan Zee, dan is het absoluut de moeite waard om even te gaan kijken, zo niet voor het concept, dan wel voor de techniek.

Over de expositie

“De Oostenrijkse kunstenaar Elmar Trenkwalder (1959) roept in zijn beelden en tekeningen een barokke wereld op, waarin een vermenging van erotiek en architectuur plaatsvindt. Zuilen hebben fallische vormen en ornamenten zijn opgebouwd uit verstrengelde menselijke figuren. De vormentaal en uitbundigheid zijn verwant aan de barokarchitectuur die in Oostenrijk een grote bloei kende. Trenkwalder creëert hierop een eigen, zinnelijke variant, aanvankelijk eerst in tekeningen, maar al snel ook in keramiek. Zijn monumentale beelden in keramiek worden, vergezeld van tekeningen, samengebracht in een tentoonstelling in de Grote Zaal van het museum. Het thema van de tentoonstelling is Tuin der Lusten. De tentoonstelling wordt ingericht als een tuin, de beelden nemen de vormen aan van architectonische heggen, fonteinen en groeiende vormen die doen denken aan takken en boomstammen. Centraal in de tentoonstelling komt een immense nieuwe sculptuur, haast een tuin op zich, een hortus conclusus, met een woud aan ornamenten, bogen en botanische vormen om in te dwalen. De botanische aspecten met de erotische ornamenten tezamen maken het thema Tuin der Lusten meer dan opportuun.”

Workshops in november 2022

Workshops in augustus 2022

Workshops in november 2022

Goed nieuws! De workshops van het voorjaar van 2023 staan in de agenda. Ik heb weer hard gewerkt om er een leuk gevarieerd programma van te maken. Behalve oude favorieten zoals bloemen maken en schilderen met chemie, zijn er ook 3 gloednieuwe workshops bij! Kekke kommen, gietmallen maken en hangende potjes maken. Bekijk ze allemaal in de workshopagenda.

Genoeg over volgend jaar, eerst komen er nog twee maanden met leuke workshops. Deze maand kun je op de valreep aansluiten bij de workshop porseleinen servies, waar je met plakken porselein bordjes en bekers kunt maken. Dit servies kun je deze kerst al gebruiken om je tafel mooi te maken. Begin volgende maand staat de super leuk workshop kerstkaarten maken met een linoprint gepland. Op deze manier kun je super snel je eigen ontwerp op heel veel kaartjes zetten.
De wekelijkse cursussen op donderdagmiddag en vrijdagochtend zijn bijna vol. Daarom kun je je vanaf nu bij mij aanmelden voor een nieuwe vrijdagmiddag groep dit bij voldoende interesse in januari gestart gaat worden.

Aankomende workshops

Porseleinen servies maken (5&26 november)

Kerstkaarten maken met een linoprint (3 december)

Creatief bij Lisanne (iedere do&vr)
Vaas gemaakt door cursist

Nieuw in de webshop: unieke vazen

Porseleinen vaasje van bloemen turquoise
Porseleinen flesje 12cm hoog

Nieuw in de webshop: unieke vazen

Nu de laatste markten voorbij zijn heb ik eindelijk de tijd om al het moois dat ik heb staan weer netjes in de webshop te zetten. Vóór iets nieuws in de webshop staat gaat daar namelijk een heel traject aan vooraf. Foto’s maken, die dan bewerken, het voorwerp netjes opmeten en een passende prijs berekenen. Vervolgens met al deze gegevens een nieuw webshopitem aanmaken en daar een tekst bij schrijven. Opletten dat alle instellingen kloppen: kleur, type, materiaal,… Vooral unieke voorwerpen waar er maar 1 van is staan zo vaak even te wachten tot ze in de webshop mogen. Met enige trots kan ik nu dus melden dat deze vazen (en een bekertje dat ook als potje dient) nu helemaal voor je klaar staan! Zo kun je mooi de bloemen naar binnen halen nu er buiten steeds minder bloeit.

Workshops in oktober 2022

Workshops in augustus 2022

Workshops in oktober 2022

Deze maand staan de workshops helemaal in het teken van de tuin. Speciaal voor iedereen die te laat was met inschrijven voor de vorige workshop, heb ik nóg een workshop bloemen maken ingepland. Voor wie het nuttige met het aangename wil combineren is er de workshop luizenpot maken. Dit leuke beeldje helpt jou om komend voorjaar op een milieuvriendelijke manier de luizen in je planten tegen te werken. Tijdens de wekelijkse cursussen worden allerlei plantenpotten gemaakt die zowel binnen als buiten een mooi plekje vinden. Hangend, staand, vierkant, rond en van geel tot paars; ik sta elke keer weer te kijken van de grote variatie van mooie potten die mijn cursisten maken.

Aankomende workshops

Bloemen maken van keramiek (22/10/22)

Luizenpot van keramiek (29/10/22)

Creatief bij Lisanne (iedere do&vr)
Vaasje gemaakt door cursist

Culturele tip oktober 2022

Culturele tip oktober 2022: De Hort(us) op

Bij een bezoek aan een tuin denk je misschien aan de lente of zomer, maar juist in deze tijd van het jaar gebeurt er van alles in de natuur. Er zijn verspreid over het land overal hortussen die deze maand prachtige laatbloeiers en zwammen in de schijnwerper hebben. Bezoek tussen de buien door een van deze prachtige tuinen om nog even een dosis groen op te snuiven voor alles straks helemaal winters is, of duik even de kas in om goed door te warmen tussen de meer exotische planten.

In dit artikel kies ik er twee die voor mij dichtbij zijn, maar kijk vooral even bij jou in de buurt wat er te doen is.

Amsterdam

Als je heel vlot bent kun je vandaag en morgen in de Hortus in Amsterdam nog net meedoen met activiteiten van de fungi trail. Is dat wat te kort dag, dan kun je de rest van de maand alsnog prachtige planten bekijken en vanaf 22 oktober ook de natuurfototentoonstelling van tijdschrift Roots.

Alkmaar

In de hortus in Alkmaar wordt groen gecombineerd met kunst in de expositie beeld&tuin. Verspreid door de tuin staan diverse beelden van kunstenaars van het Kunstenaars Centrum Bergen. Genoeg kunst gezien? Dan kun je je eigen kopje thee bij elkaar plukken en opdrinken op het terras in de theetuin.
Op 9 oktober wordt hier weer een herfstmarkt georganiseerd en zijn er gratis rondleidingen en presentaties.

Culturele tip september 2022

Culturele tip september 2022: Rudi van de Wint

Tijdens een bezoek aan Alkmaar werd ik door de geuren en geluiden van de kermis het Stedelijk Museum ingedreven. Op goed geluk ben ik gaan kijken wat er te zien was, en ik wil je aanraden om ook even langs te gaan. De expositie over Rudi van de Wint is samen met de bijbehorende audiotour een fijne ervaring. Doordat de audiotour relatief lang is ten opzichte van het aantal getoonde werken word je geholpen om net even wat langer en aandachtiger te kijken. In de twee huizenhoge schilderwerken blijf je nieuwe dingen ontdekken.

Over de expositie

“Rudi van de Wint is misschien wel één van de bekendste kunstenaars in Nederland. Via de televisie en vele andere media zijn diens immense schilderijen in de Tweede Kamer vrijwel dagelijks in iedere huiskamer van Nederland te zien. Ook zijn vele sculpturen in het Nederlandse landschap zijn voor velen een vertrouwd gezicht. Recent maakte zijn ‘Tong van Lucifer’ in de Flevopolder een discussie los in de landelijke kranten. Zo zichtbaar als het werk van Van de Wint is, zo weinig weet het grote publiek van de kunstenaar achter deze werken. Dat heeft misschien alles te maken met het moment waarop hij zich terugtrok uit de schijnwerpers om zich te richten op zijn magnum opus: het landschapskunstwerk ‘De Nollen’ in Den Helder. Wat hij daar heeft gerealiseerd is een project van wereldformaat.”