Workshops in februari 2024

Alle workshops die deze maand gepland staan zijn al vol, maar er zijn hier en daar nog plekjes bij andere workshops dit voorjaar. Ondertussen ben ik druk bezig met het samenstellen van een nieuwe agenda voor het najaar. Deze komt in maart op de website, dus nog even geduld!

Bij deze workshops is nog plek!

Luizenpot
(01/06 & 22/06)

Soms is de oplossing voor een probleem zo simpel. Neem nou het luizenprobleem in je tuin: je maakt een conische vorm van klei, vult die met stro en zet die op een stok tussen je planten. Het stro vormt een warm nest voor insecten die maar wat graag de luizen op jouw planten opeten. Hartstikke milieuvriendelijk en het ziet er nog leuk uit ook.

Mallen maken
(08/06)

Wil je een setje gelijke voorwerpen van keramiek, zoals een servies, dan is het super handig om een gietmal te maken. In zo’n mal gaat vloeibare klei en dankzij het gips hou je dan een holle kleivorm over. Maar hoe maak je zo’n mal? Tijdens deze workshop laat ik je zien hoe ik dat doe.

Porseleinen servies maken
(15/06 & 06/07)

Bij servies maken van klei denk je misschien direct aan een draaischijf, maar die heb je helemaal niet nodig!

Tijdens de workshop servies maken leer je hoe je met je eigen handen en een deegroller een fantastisch leuk (thee)servies kunt maken. We beginnen met een paar kopjes en bordjes. Daarna kun je zelf bepalen hoe je verder wil: ga je meer kopjes, bordjes en schaaltjes maken, of waag je je aan een unieke theepot?

Wekelijkse cursus

Tijdens de wekelijkse cursus “Creatief bij Lisanne” bied ik je mijn atelier en mijn kennis aan om te gebruiken voor je eigen projecten. Lees meer over deze cursus en meld je aan voor een gratis proefles via de bijbehorende pagina.

Winkelwagen
Scroll naar boven