Workshops in augustus 2022

Workshops in mei 2023

Het is weer díe tijd van het jaar. De komende maand zijn er bijna meer vakanties en feestdagen dan normale dagen. Ook start ik deze maand weer met enkele markten, en ook die nemen vaak ruimte in rond de weekenden. Dat betekent dat er weinig zaterdagen over zijn voor workshops deze maand. Gelukkig hebben we de rest van het jaar nog 🙂 In juni staan er namelijk wél 3 workshops gepland en bij 2 daarvan is nog plek. Schrijf je nu vast in voor een van deze leuke workshops.

Mallen maken (10/06)

Dé manier om een matchend servies te maken is door mallen te gebruiken. Je kunt dergelijke mallen kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Tijdens deze workshop leer ik je al mijn trucjes om met zo min mogelijk gedoe een 1-delige gietmal te maken. Uiteraard is er ook ruimte voor al je andere vragen over het werken met gietvormen.

Op rolletjes, vaas van keramiek (17/06 & 08/07)

Gebruik een van de oudste keramiektechnieken om een bijzondere vaas te maken. Door rolletjes te stapelen werk je heel intuïtief aan een vorm die alle kanten op kan. Recht omhoog zoals het voorbeeld is natuurlijk een optie, maar je bent helemaal vrij om te werken met bollingen, hollingen, splitsingen, gaten en nog veel meer.

Wekelijkse cursus

Ook deze cursus heeft deze maand een hoop gaten in de planning. Voor proeflessen ben je dan ook weer van harte welkom in juni. Let op: beide groepen zitten aardig vol, dus het kan zijn dat ik even geen plek voor je heb.

Workshops dit najaar

Mis je favoriete workshop niet en schrijf je nu alvast in!

Porseleinen servies zonder draaischijf (9 en 30 september)

Kekke kommen (7 en 28 oktober)

Bloemen van keramiek (4 en 25 november)