Mokjes in meervoud

Wat gaan we doen?

Wil je een setje gelijke voorwerpen van keramiek, zoals een servies, dan is het super handig om een gietmal te maken. In zo’n mal gaat vloeibare klei en dankzij het gips hou je dan een holle kleivorm over. Maar hoe maak je zo’n mal? Tijdens deze workshop laat ik je zien hoe ik dat doe.

Doordat ik zelf ook veel mallen maak heb ik allerlei handigheidjes ontwikkeld en tijdens deze workshop kun jij mij daarover het hemd van het lijf vragen. Na het theorie-deel gaan we snel aan de slag om zelf mallen te maken, want het is een proces dat enig geduld en voorbereiding vergt.

Voor deze korte workshop houden we het bij mallen die uit 1 deel bestaan. Het is daarom belangrijk dat dit een “lossende” vorm is, bijvoorbeeld een taps toelopend kopje zonder oor. Stuur een foto van je voorwerp als je twijfelt of deze lossend is. Ik heb ook enkele voorwerpen klaar liggen die je kunt gebruiken. Als we tijd hebben maken we twee mallen per persoon, maar we zorgen eerst dat iedereen er 1 heeft voor we aan de tweede beginnen. Om te zorgen dat iedereen voldoende ruimte krijgt is het formaat van je vorm bij deze workshop beperkt tot maximaal 20x20cm. Met de kennis die je hier opdoet kun je thuis zelf grotere vormen maken.

Aan het einde van de workshop kan de gipsvorm gelijk mee naar huis. Deze moet dan nog even rustig drogen, maar daarna kun jij aan de slag met het maken van jouw eigen unieke servies!

Extra informatie

Datum: 10 juni
Tijdstip: 13:00 – 17:00 (kan uitlopen)
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo (nabij Alkmaar)

Voor deze workshop moet je zelf een aantal spullen meenemen.

● Een stofmasker met minimaal ffp2.
● Een lossende moedervorm, neem meerdere vormen mee voor keus (max 20x20cm)

Trek kleren aan die vies mogen worden.

De workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Je kunt hier je plekje reserveren. Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je informatie over de betaling.

Inschrijven

Nog 4 plaatsen vrij.

Tickets

€77,00

Registratiegegevens

 


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo