Workshops in november en december

Komt er een lockdown?

Zo lang deze vraag nog in de lucht hangt is het ontzettend lastig om workshops te organiseren. Het duurt altijd even om een groep mensen bij elkaar te zoeken en het kan dus zomaar dat de workshop verplaatst of zelfs geannuleerd moet worden tegen de tijd dat de groep compleet is. Dit heb ik dit jaar al een paar keer moeten doen en is voor alle betrokkenen ontzettend vervelend.

Wat kan er dan wel?

Eigenlijk meer van hetzelfde als waar ik in vorige berichten al over schreef. De wekelijkse cursussen, 1-persoonsworkshops en familie(gezin)workshops gaan door. Workshops met grotere groepen mensen van verschillende gezinnen en de workshops waar je je per persoon voor in kunt schrijven in mijn agenda zijn tot nader orde niet mogelijk. Workshops op locatie gaan alleen door als de locatie geschikt is en de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen zijn.

Bij de wekelijkse cursussen houd ik de groepen extra klein. Op woensdagavond en vrijdagochtend is nog 1 plek, op donderdagmiddag zijn 3 plekken vrij. Ook heb ik de ‘coronaclausule’ toegevoegd. Wanneer een les niet door gaat vanwege iets corona-gerelateerds, schuift je vooruitbetaalde tegoed gewoon een week door. Moet je je dus afmelden omdat je wacht op een testuitslag? Dan schuift je les door. Moet ik de cursus annuleren door nieuwe regels of te veel afmeldingen? Dan schuift je les ook gewoon door.

Zolang het nog kan…

…probeer ik binnen de mogelijkheden de juiste oplossingen te vinden. Want over 1 ding zijn alle cursisten die ik er naar gevraagd heb het eens: het is super fijn wanneer een workshop door gaat. Zo heb ik vorige maand nog een hele leuke workshop bloemen maken mogen geven bij het Cursusproject in Bunnik. Op 1,5m afstand, met de ramen open en met gezichtsbescherming op zijn we aan de slag gegaan en hebben we bewezen: ook een pandemie stopt de creativiteit niet!