Matcha chawan

Wat gaan we doen?

Houd je van traditionele thee? Dan houd je waarschijnlijk ook van traditionele theebekers. De chawan is een bekende vorm uit de Japanse theeceremonie. Deze theekom zonder oor komt in allerlei vormen en maten, waarbij het karakter van de maker dat tot uiting komt in de theekom een belangrijk onderdeel van het ontwerp is. Tijdens deze workshop ben jij die maker.

We beginnen met een bal klei van 800 gram. Van deze bal maak je een dik kommetje van ongeveer 12*8cm. Breed, smal, hoog, laag; jij bepaalt het. Nu is het tijd om je zenmodus in te schakelen, want met allerlei gereedschappen gaan we aan deze kom schaven tot er een kom van 200 gram over is! Vooral die laatste 50 gram zijn echt een uitdaging.

Aan het einde van de workshop kies jij uit een paar voorbeelden jouw favoriete glazuur. Ik neem nu de zorgen voor jouw chawan over en zorg dat deze gestookt en geglazuurd een paar weken later klaar is om op te halen.

Extra informatie

Datum: 16 november
Tijdstip: 9:30 – 12:00
Locatie: Mijn atelier in Heiloo (nabij Alkmaar)

-Trek kleren aan die vies mogen worden (klei gaat in de was weer uit je kleren)
-Bekijk online voorbeelden van Chawans voor inspiratie.

De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Je kunt hier je plekje reserveren. Je ontvangt een automatische mail met informatie over de betaling. Je reservering is definitief na de betaling. Geen mail ontvangen? Check dan even je spambox.
Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je alle nodige informatie. Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn om een workshop door te laten gaan wordt je aanbetaling uiteraard volledig teruggestort.

Let op: deze workshop is gloednieuw. De foto’s zijn daarom niet 100% representatief van het eindresultaat.

Inschrijven

Nog 6 plaatsen vrij.

Tickets

€59,00

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Chawan maken
€59,00
Totaal
€59,00

workshop chawan maken
workshop chawan maken
workshop chawan maken
workshop chawan maken

 


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo

Winkelwagen
Scroll naar boven