Glazuur maken: een introductie

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop ga ik je op weg helpen om zelf glazuren te kunnen maken. We gaan het hebben over de basis van wat glazuur precies is en ik laat je enkele voorbeelden zien van glazuurproeven. Ook gaan we het natuurlijk hebben over (voedsel)veiligheid van glazuren.

Na deze uitleg ga je zelf aan de slag. Aan de hand van de temperatuur waar je op gaat stoken kiezen we een basisglazuur, en maximaal 3 extra ingrediënten. Met deze spullen maak je meerdere proefjes die je mee naar huis kunt nemen om te stoken. Misschien zit hier een fantastisch glazuur tussen, misschien niet. Dat geeft niets, want je weet nu hoe je zelf aan de slag kunt om te experimenteren tot je allemaal fantastische eigen glazuren hebt. Ook weet je nu hoe je met pigmenten glazuur kunt maken in alle kleuren van de regenboog.

Een opstapje

Omdat deze cursus maar kort is weegt het natuurlijk niet op tegen een degelijke opleiding. Zie het als een eerste stap die je helpt om een keer te kijken of zelf glazuur maken iets voor je is.

Extra informatie

Datum: 24 september
Tijdstip: 14:00 – 17:00 (kan uitlopen)
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo

Voor deze workshop moet je zelf een aantal spullen meenemen.

● Een stofmasker met minimaal ffp2.
● Een precisieweegschaal die tot 2 cijfers na de komma meet, bijvoorbeeld deze.
● 10-30 proefplaatjes van jouw favoriete kleisoort. (Biscuit gebakken, ongeveer 5x6cm groot. Textuur in je proefplaatje helpt om de effecten van je glazuur beter te zien.) We streven naar 5-10 proefjes p.p. Door de proeven met elkaar te delen kunnen we tot 30 proefjes p.p. komen.
● Notitieblok.

De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Je kunt hier onder je plekje reserveren. Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je informatie over de betaling.Inschrijven

Nog 7 plaatsen vrij.

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €49,00

Registratiegegevens

Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo