Culturele tip oktober 2023: Een dagje Delft

Kuieren langs keramiek

Oktober is een perfecte maand voor een stedentripje, al dan niet in de aanstaande herfstvakantie. Daarom is de culturele tip deze maand niet een expositie of museum, maar een hele stad! Delft heeft een lange geschiedenis met keramiek, maar ook een actieve hedendaagse keramieksector. Daar zijn ze in Delft trots op, en daarom hebben ze de keramiekroute uitgezet. Via deze stadswandeling kom je langs alle belangrijke keramiekpunten in het centrum van Delft.

Om je alvast een beetje enthousiast te maken, en voor diegenen die geen zin hebben in een hele wandeling, heb ik hieronder 3 hoogtepunten van deze route voor je uitgelicht.

Royal Delft

“Royal Delft creëert al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. Van generatie tot generatie wordt dit eeuwenoude ambacht doorgegeven en worden nog altijd iconische topstukken volledig met de hand gemaakt in Delft. Naast klassieke stukken bestaat de collectie ook uit hedendaagse decoraties. De gehele collectie is te bekijken in de webshop en in onze twee winkels in Delft. Wilt u zien hoe authentiek Delfts Blauw wordt gemaakt? Bezoek dan het Royal Delft Museum.”

Galerie Terra

“Sinds 1986 presenteert Galerie Terra Delft onder leiding van de galeriehouders Simone Haak en Joke Doedens, een veelzijdig aanbod in de hedendaagse keramiek. Galerie Terra Delft is gevestigd in het historisch centrum van Delft.”

Museum Prinsenhof

“Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters.”

Winkelwagen
Scroll naar boven