Workshops in oktober 2023

Het is oktober; de meest hefstige maand in de herfst. De zomer is duidelijke voorbij; de lente laat nog lang op zicht wachten. Op een druilerige zaterdagmiddag staar je uit het raam en in je hoofd speel je een racewedstrijd tussen omlaagzakkende regendruppels. “Had ik me maar ingeschreven voor een leuke creatieve workshop” denk je.

Nou, dat kan! Sommige workshops zitten al vol, maar bij andere is nog plek. Maak je eigen vorstbestendige tuinbeeld, kom bloemen en pompoenen van keramiek maken, of maak een bijzondere schaal die je met kerst al op tafel kunt zetten. Ook volgend jaar staan er al enkele workshops gepland. Bekijk alle opties in de agenda, of lees hieronder meer over de eerstvolgende workshops.

Bij deze workshops is nog plek!

Tuinbeeld van keramiek (07/10)

Keramische kippen en stenen salamanders; deze workshop staat helemaal in het teken van vrolijke tuinbeelden. We starten vanuit een bolle vorm die de basis vormt is van je beeld. Armen, benen, hoedjes, staarten en alles wat je kunt verzinnen maken van deze bolle vorm jouw unieke tuinbeeld. Zijn diertjes en kabouters niet jouw ding? Geen nood, want deze bolle basis is ook perfect voor allerlei abstracte vormen.

Bloem van keramiek (4/11 & 25/11)

Ben je vergeten je bollen op tijd te planten of zoek je gewoon iets wat geen water nodig heeft? Deze fleurige workshop geeft je alles wat je nodig hebt om zelf vrolijke keramische bloemen te maken voor in de tuin.

Speciaal voor deze najaarseditie laat ik je ook zien hoe je leuke pompoenen kunt maken.

Kekke kommen (18/11 & 9/12)

Mooi hoor zo’n platte witte porseleinen schaal, maar ook een beetje saai. Tijdens deze workshop maak je een echte showstopper van ongeveer 25cm voor op tafel. Kies voor textuur of gewoon super strak, organisch van vorm of perfect rond, met een sierlijke standring of pootjes in een opvallende vorm,… Opties genoeg om er helemaal jouw kunstwerk van te maken.

Wekelijkse cursus

Sinds vorige maand ben je weer welkom om in mijn atelier aan je eigen projecten te werken tijdens “Creatief bij Lisanne”. Deze doorlopende cursus biedt iedereen de ruimte en tijd om op eigen tempo aan eigen projecten te werken. Ondertussen help ik je daar bij met alle kennis en ervaring die ik heb als eerstegraads docent Beeldende Vorming met ruim 10 jaar ervaring als keramist.

Lees meer over deze cursus en meld je aan voor een gratis proefles via de bijbehorende pagina.

Winkelwagen
Scroll naar boven