Workshops in september 2023

De r is weer terug in de maand. De r van woRkshops! (badumtiss)

Na een kleine pauze in de zomer start deze maand weer een nieuw seizoen vol leuke workshops en cursussen. Sommige workshops zitten al vol, maar er is verspreid over het jaar nog genoeg plek bij andere leuke workshops. En is jouw agenda de komende maanden al vol? Dan kun je ook alvast kijken naar enkele workshops die in het voorjaar van 2024 gepland staan!

Bij deze workshops is nog plek!

Glazuur maken: een introductie (19/09)

Heb je al wat ervaring met keramiek, maar ben je voor je glazuren afhankelijk van anderen? Grijp je vaak mis op een specifieke kleur, of wil je misschien de ene keer mat, de andere keer glanzend glazuren? In deze workshop laat ik je zien hoe je met een paar ingrediënten zelf heel veel glazuren kunt maken.

Tuinbeeld van keramiek (07/10)

Keramische kippen en stenen salamanders; deze workshop staat helemaal in het teken van vrolijke tuinbeelden. We starten vanuit een bolle vorm die de basis vormt is van je beeld. Armen, benen, hoedjes, staarten en alles wat je kunt verzinnen maken van deze bolle vorm jouw unieke tuinbeeld. Zijn diertjes en kabouters niet jouw ding? Geen nood, want deze bolle basis is ook perfect voor allerlei abstracte vormen.

Proeven aan pottenbakken (28/10)

Schuif dit najaar je krukje aan bij de workshop keramiek op de draaischijf: een introductie. Tijdens deze workshop laat ik een aantal basistechnieken zien waarna je zelf aan de slag kunt op de pottenbakkersschijf om deze uit te proberen.
Leren pottenbakken is niet niks, dus ik zal je af en toe een duwtje in de goede richting geven. Of je dan een potje maakt of er een potje van maakt; deze middag gaat vooral om de ervaring.

Wekelijkse cursus

Vanaf 7&8 september ben je weer welkom om in mijn atelier aan je eigen projecten te werken tijdens “Creatief bij Lisanne”. Deze doorlopende cursus biedt iedereen de ruimte en tijd om op eigen tempo aan eigen projecten te werken. Ondertussen help ik je daar bij met alle kennis en ervaring die ik heb als eerstegraads docent Beeldende Vorming met ruim 10 jaar ervaring als keramist.

Lees meer over deze cursus en meld je aan voor een gratis proefles via de bijbehorende pagina.

Winkelwagen
Scroll naar boven