Het nieuws van mei 2020

Ik zat een paar dagen geleden klaar om mijn nieuwsbrief te schrijven maar… waar over? Geen workshops, geen markten, geen musea, geen exposities… Wel veel nieuwe producten (heb je tijd over ofzo), maar die komen ook wel via social media voorbij. Natuurlijk heb ik vorige maand geschreven over online alternatieven, maar daar heb ik deze maand eigenlijk niets aan toe te voegen wat je niet al weet.

Ik vind het ontzettend leuk om mijn nieuwsbrief te schrijven, en hopelijk vinden jullie het ook leuk om te lezen. Dat wil ik graag zo houden. Kwaliteit gaat bij LCKeramiek tenslotte boven kwantiteit. Daarom laat ik het deze maand bij dit korte artikeltje. Ik vertel je over de nieuwste ontwikkelingen bij LCKeramiek, zowel in werk als in werkruimte, en voor iedereen die ook geen Netflix heeft heb ik een paar leuke kijktips op Youtube.

Nieuw in de webshop

Nu alle exposities en markten afgelast zijn is mijn webshop de beste plek geworden om mijn keramiek te shoppen. Dan moet die er natuurlijk wel op en top uitzien. Daarom heb ik de laatste tijd veel aan de site gewerkt. Een groot deel hiervan was achter de schermen, maar meer zichtbaar zijn alle nieuwe artikelen die ik toe heb gevoegd. Goed nieuws: ik heb er nog meer klaar staan!

Kijktips

The great pottery throwdown

Kijk jij graag naar heel holland bakt? Dan vind je deze show ook fantastisch! Dit is namelijk precies hetzelfde, maar dan met klei, wat natuurlijk veel beter is dan deeg (al zeg ik het zelf.)

Hsin-Chuen Lin

Nu iedereen ineens filmpjes is gaan maken zie je soms door de bomen het bos niet meer. Deze held postte echter al instructiefilmpjes voordat het cool was en heeft ondertussen een indrukwekkende verzameling. Het mooiste van zijn draaischijf instructiefilmpjes is dat het zo ontzettend zen is om naar te kijken. Een beetje als kijken naar de wasmachine, maar dan met een mooie kom als resultaat!

Bob Ross

Over zen gesproken, wist je dat alles/heel veel van Bob Ross ook op Youtube staat?

Jon

Zoek je iets moderners met een grappige thumbnail? Dan is Jonthepotter echt iets voor jou.

Shoppen in Heiloo

Al vanaf het begin was een bepaalde hoek in mijn nieuwe werkruimte bedoeld als winkel/expositieruimte. Met de huidige omstandigheden heb ik niet zo veel haast gemaakt om deze hoek af te ronden, maar het werd hoog tijd om daar verandering in te brengen. De afgelopen week ben ik druk geweest met het opruimen en inrichten van deze laatste hoek, zodat ik nog deze maand de deuren open kan doen voor bezoekers. Zoals je ziet ben ik nog niet helemaal klaar, want uiteraard zijn de plankdragers van de vitrine tijdens de verhuizing wie weet waar terecht gekomen, maar dat is op te lossen.

Benieuwd wanneer je dan langs kunt komen? Houd Facebook in de gaten voor de updates, of fiets over een week of twee eens langs. Staat er een bord aan de weg met informatie? Dan is het atelier open voor bezoek!