Nieuws over LCKeramiek en Corona

Na het wat summiere nieuwsbericht van vorig maand heb ik deze maand gelukkig wat meer te vertellen, want het is juno!

Terwijl de halve wereld lag te Netflixen heb ik hier hard gewerkt aan de voorbereidingen om bezoek kunnen ontvangen in mijn atelier. Een duidelijk bord aan de straat, een vitrine met mooie spulletjes en een grondplan om 6 cursisten te kunnen ontvangen met behoud van 1,5m afstand zijn slechts de meest zichtbare werkzaamheden. En er staat nog veel meer op de planning, This isn’t even my final form!

Ook op keramiekgebied heb ik niet stil gezeten. Verre van zelfs. Na maanden van verbouwen hebben de ideeën zich torenhoog opgestapeld in mijn hoofd. Uit enthousiasme start ik steeds nieuwe projecten zonder de vorige eerst af te maken en op te ruimen, waardoor zelfs dit grote nieuwe atelier al snel te klein wordt. Gelukkig heb ik mijn Montessori vaardigheden nog niet verleerd en is een beetje planning voldoende om dit te voorkomen. Onder andere een muurvaasje, lampen en een aantal plantenbakken die amper in de oven passen zijn de afgelopen maand wél afgerond.

Daarnaast ben ik in de droogste lente ooit begonnen met een moestuin. Ik moet nog zien wat daar van terecht gaat komen, laten we het er op houden dat ik veel leer. Gelukkig heb ik op dat gebied professionele hulp, dus wie weet komt er dit jaar nog een moment dat ik het summum van zelfgemaaktheid heb: groenten uit je eigen tuin op een zelfgemaakt bord, op een zelfgemaakte tafel.

LCKeramiek heeft de vorige crisis overleefd en gaat ook alles wat Corona op ons pad brengt overleven.