Blije bloempot

Wat gaan we doen

Het is bijna magisch wat een paar armpjes en beentjes doen met een bloempotje. Ineens verandert jouw plantje in een wilde haardos. Een beetje kleur hier en daar en een tuinbroekje, bloemetjesshirt, strikje, en wat je maar kunt bedenken zijn toegevoegd.

We beginnen deze workshop met het maken van een basispotje. Ik laat je vervolgens zien hoe je daar allerlei ‘uitsteeksels’ zoals armen, benen, oren, hoedjes, bloemetjes, etc. aan vast kunt maken. Daarna volgt de decoratie. Met een speciale keramische verf beschilder je de klei en breng je extra karakter aan op je bloempotje. Dan komt het spannende deel, want nu moeten de bloempotjes voorzichtig drogen en gestookt worden. Na deze stook doe ik een laagje blank glazuur op je potje en stook ik ze nog een keer op ruim 1200C! Dit maakt je potjes helemaal waterdicht en sterk. Zo kun je er nog jaren veel plezier aan beleven.

Extra informatie

Datum: 10 juli
Tijdstip: 14:00 – 17:00
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo

Trek kleren aan die vies mogen worden.
Bedenk van tevoren ongeveer wat je wil maken en neem eventueel plaatjes mee zodat je tijdens de workshop snel aan de slag kunt.

De workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Je kunt hier onder je plekje reserveren. Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je informatie over de betaling.

Ongeveer 2 weken na de workshop kunnen de bloempotjes gestookt worden. Ik stuur je een mail wanneer het zo ver is zodat we iets kunnen afspreken over het ophalen of verzenden van je potje.


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo

Winkelwagen
Scroll naar boven