Luizenpot van keramiek (tweedelig, deel twee 19/11)

Biologische Bestrijding

Wat gaan we doen?

Soms is de oplossing voor een probleem zo simpel. Neem nou het luizenprobleem in je tuin: je maakt een conische vorm van klei, vult die met stro en zet die op een stok tussen je planten. Het stro vormt een warm nest voor insecten die maar wat graag de luizen op jouw planten opeten. Hartstikke milieuvriendelijk en het ziet er nog leuk uit ook.

Tijdens de eerste workshop laat ik je zien hoe je een conische vorm maakt van klei. Met die conische vorm als basis kun je echt van alles maken. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met mensen met vrolijke jurken en bizarre hoofddeksels, maar ik heb tijdens deze workshop ook uilen, bloemen en zelfs volledige hemellichamen voorbij zien komen.

Hierna moet de klei rustig drogen en gestookt worden voor we deze kunnen glazuren.

Tijdens de tweede workshop voorzien we jouw luizenpot van een vrolijke glazuurlaag waardoor jouw kunstwerkje echt kan gaan stralen tussen je planten. Daarna moet je luizenpot nóg een keer gestookt worden, maar dan is hij klaar om in de tuin gezet te worden.

Extra informatie

Datum: 29 oktober en 19 november
Tijdstip: 14:00 – 17:00
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo (nabij Alkmaar)

Trek kleren aan die vies mogen worden.

Bedenk van tevoren ongeveer wat je wil maken en neem eventueel plaatjes mee zodat je tijdens de workshop snel aan de slag kunt.

De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Je kunt hier je plekje reserveren. Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je informatie over de betaling.

Ongeveer 2 weken na de workshop kunnen de luizenpotten opgehaald worden. Ik stuur je een mail wanneer het zo ver is zodat we iets kunnen afspreken en voeg daar een foto van alle eindresultaten aan toe zodat je kunt zien hoe het werk van de anderen geworden is.

Let op, de luizenpot is niet vorstbestendig. Haal hem in de winter even naar binnen.

Inschrijven

Nog 6 plaatsen vrij.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo

Winkelwagen
Scroll naar boven