Vrolijk en vrij

Wat gaan we doen?

Handig zo’n terracotta pot, maar dat kan spannender! Dankzij de eenvoudige basis van deze workshop ben je enorm vrij om je eigen weg te gaan. Voeg armen en benen toe aan je bloempot zodat je plant een wilde haardos wordt, gebruik de speciale verf voor een kleurrijke abstracte vorm, of maak potten met een mooi afgewerkte bodem speciaal om in een netje te hangen. Alles kan! Uiteraard hoef je geen bloempot te maken, maar kun je ook los gaan op kleurrijke kommen en knotsgekke kopjes.

We beginnen deze workshop met het maken van een basispotje. Ik laat je vervolgens zien hoe je daar allerlei ‘uitsteeksels’ zoals armen, benen, oren, hoedjes, bloemetjes, etc. aan vast kunt maken. Daarna volgt de decoratie. Met een speciale keramische verf beschilder je de klei en breng je extra karakter aan op je bloempotje. Dan komt het spannende deel, want nu moeten de bloempotjes voorzichtig drogen en gestookt worden. Na deze stook doe ik een laagje blank glazuur op je potje en stook ik ze nog een keer op ruim 1200C! Dit maakt je potjes helemaal waterdicht en sterk. Zo kun je er nog jaren veel plezier aan beleven.

Goed nieuws dus; dit is een van de weinige keramiekworkshops die in 1 middag klaar is!

Extra informatie

Datum: 21 september
Tijdstip: 9:30 – 12:30 (kan uitlopen)
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo (nabij Alkmaar)

Trek kleren aan die vies mogen worden
Neem eventueel zelf voorwerpen met textuur mee, zoals bladeren, stempels, stof,…
Bedenk van tevoren ongeveer wat je wil maken en neem eventueel plaatjes mee zodat je tijdens de workshop snel aan de slag kunt.

De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Je kunt hier je plekje reserveren. Je reservering geldt voor beide workshopdagen. Je ontvangt een automatische mail met informatie over de betaling. Je reservering is definitief na de betaling. Geen mail ontvangen? Check dan even je spambox.
Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je alle nodige informatie. Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn om een workshop door te laten gaan wordt je aanbetaling uiteraard volledig teruggestort.

Na de workshop duurt het ongeveer 4 weken om de potjes af te ronden.

Inschrijven

Nog 4 plaatsen vrij.

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Mijn potjes staan op eigen benen €72,00
Mijn potje hangt in een netje.
Bij deze prijs is 1 macramé plantenhanger inbegrepen
€77,00

Registratiegegevens

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.

 


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo

Winkelwagen
Scroll naar boven