Voedercilinder voor vogelvrienden

Wat gaan we doen?

Nu de winter dichterbij komt is het hoog tijd te starten met de voorbereiding om onze gevederde vrienden wat te steunen. Oplossingen om vogelvoer in de tuin op te hangen bestaan in allerlei soorten en maten, maar is vaak een beetje functioneel van design. En dat terwijl juist in de winter je tuin wel wat extra kleur kan gebruiken! Twee vliegen in 1 klap dus met deze mooie zelfgemaakte vogelvoer cilinder.

Tijdens de eerste bijeenkomst van deze tweedelige workshop gaan we van klei je cilinder maken. Ik heb enkele hulpstukken klaarliggen om een cilinder te maken zoals op het voorbeeld, maar je mag ook helemaal los gaan met je eigen plan. We gebruiken steekvormen en allerlei stempels om mooie patronen te maken, die hier en daar ook een praktisch nut hebben.

Hierna moet de klei rustig drogen en gestookt worden voor we deze kunnen glazuren.

Tijdens de tweede workshop voorzien we jouw cilinder van een mooie glazuurlaag om er helemaal een kunstwerk van te maken. Na nog een keer stoken is de cilinder dan eindelijk klaar om opgehaald te worden. Dit duurt ongeveer 2 weken. We stoken de klei zo hoog dat deze vorstbestendig is. Wel zo handig.

Extra informatie

Datum: 14 september en 5 oktober
Tijdstip: 9:30 – 12:30
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo (nabij Alkmaar)

Trek kleren aan die vies mogen worden.

Neem eventueel stempels, stukken stof of andere voorwerpen met textuur mee om jouw cilinder te decoreren. Denk van tevoren na over wat je ongeveer wil maken en neem eventueel plaatjes mee zodat je tijdens de workshop snel aan de slag kunt.

De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Je kunt hier je plekje reserveren. Je reservering geldt voor beide workshopdagen. Je ontvangt een automatische mail met informatie over de betaling. Je reservering is definitief na de betaling. Geen mail ontvangen? Check dan even je spambox.
Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je alle nodige informatie. Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn om een workshop door te laten gaan wordt je aanbetaling uiteraard volledig teruggestort.

Ongeveer 2 weken na de workshop kunnen de cilinders opgehaald worden.

Deze workshop is nieuw. De afbeeldingen zijn daarom niet 100% representatief van de resultaten door cursisten.

Inschrijven

Nog 8 plaatsen vrij.

Tickets

€119,00

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Standaardticket
€119,00
Totaal
€119,00

 


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo

Winkelwagen
Scroll naar boven