Zelf glazuur maken voor beginners

Wat gaan we doen

Tijdens deze workshop ga ik je op weg helpen om zelf glazuren te kunnen maken. We gaan kort in op de basis van wat glazuur precies is en ik laat je enkele voorbeelden zien van effecten die bepaalde grondstoffen kunnen hebben. Ook gaan we het natuurlijk hebben over (voedsel)veiligheid van glazuren.

Na deze uitleg ga je zelf aan de slag. Aan de hand van de temperatuur waar je op gaat stoken kiezen we een basisglazuur, en maximaal 3 extra ingrediënten. Met deze spullen maak je meerdere proefjes die je mee naar huis kunt nemen om te stoken. Misschien zit hier een fantastisch glazuur tussen, misschien niet. Dat geeft niets, want je weet nu hoe je zelf aan de slag kunt om te experimenteren tot je allemaal fantastische eigen glazuren hebt. Ook weet je nu hoe je met pigmenten glazuur kunt maken in alle kleuren van de regenboog.

Een opstapje

Omdat deze cursus maar kort is weegt het natuurlijk niet op tegen een degelijke opleiding. Zie het als een eerste stap die je helpt om een keer te kijken of zelf glazuur maken iets voor je is.

Extra informatie

Datum: 18 september
Tijdstip: 14:00 – 17:00
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo

Voor deze workshop moet je zelf een aantal spullen meenemen.

● Een stofmasker met minimaal ffp2.
● Een precisieweegschaal die tot 2 cijfers na de komma meet, bijvoorbeeld deze.
● 10-30 proefplaatjes van jouw favoriete kleisoort. (Biscuit gebakken, ongeveer 5x6cm groot. Textuur in je proefplaatje helpt om de effecten van je glazuur beter te zien.)
● Notitieblok.

De workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Je kunt hier onder je plekje reserveren. Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je informatie over de betaling.


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo

Winkelwagen
Scroll naar boven