Schatkistje van keramiek deel 1 van 2

Wat gaan we doen?

Of je nou je sieraden of je favoriete snoepjes op een mooie plek wil verstoppen; met een zelfgemaakt schatkistje zit je altijd goed. Door de naad van de deksel te verstoppen zullen de meeste mensen denken dat het gewoon een mooi kunstwerk is, maar jij weet beter.

Tijdens deze workshop gaan we werken met plakjes klei. Deze versieren we met textuur, snijden we secuur op maat en hechten we daarna aan elkaar zodat er een kubusje ontstaat. Dan is het nog de vraag hoe jij de naad van de deksel gaat verstoppen in de textuur. Of doe jij de opening stiekem aan de onderkant?

Na de eerste workshop laat ik de schatkistjes rustig drogen, waarna ik ze stook op een lage temperatuur.

Tijdens de tweede workshop gaan we jouw schatkistje versieren met allerlei kleurig glazuur. Zo kun je je textuur extra benadrukken. Na nog een tweede keer bakken is het schatkistje klaar om opgehaald te worden en kun jij jouw schatten in het volle zicht verstoppen.

Extra informatie

Datum: 18 juni en 9 juli
Tijdstip: 14:00 – 17:00 (kan uitlopen)
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo

• Trek kleren aan die vies mogen worden
• Neem voorwerpen mee die je als stempel kunt gebruiken (kant, bladeren,knopen,…)

Het formaat van het schatkistje is maximaal 11x11cm. Je mag ook meerdere kleine maken.

De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Je kunt hier onder je plekje reserveren. Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je informatie over de betaling. Je reservering geldt voor beide workshopdagen.

Ongeveer 2 weken na de workshop kunnen de schatkistjes opgehaald worden. Ik stuur je een mail wanneer het zo ver is zodat we iets kunnen afspreken en voeg daar een foto van alle eindresultaten aan toe zodat je kunt zien hoe het werk van de anderen geworden is.


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo

Winkelwagen
Scroll naar boven