Sieraden maken met (gekleurd) porselein deel 1 van 2

Wat gaan we doen?

Porselein is niet alleen prachtig voor kopjes, maar ook voor sieraden! Doordat het zo ontzettend fijn is kun je er echt alles mee maken!

In deze workshop laat ik je zien hoe je onder andere met steekvormpjes en kant allerlei hangers kunt maken. Ook heb ik naast witte porselein ook gekleurde en zwarte voor je klaar liggen. Ik laat je zien hoe je met marmeren en nerikomi (een Japanse techniek) deze kleur in je sieraden kunt verwerken.

De eerste middag besteden we aan het maken van de sieraden zelf. Daarna moet de klei drogen en gestookt worden, zodat er glazuur op kan. Om te zorgen dat de workshop niet 3-delig wordt doe ik dit laagje kleurloos glanzend glazuur er voor je op. We bespreken aan het einde van de eerste workshop wat je wel en niet geglazuurd wil hebben.

Hierna gaan je sieraden nóg een keer de oven in op ruim 1200C! Dan is het porselein helemaal hard en komen de kleuren helemaal tot hun recht. Nu komen we nog een keer bij elkaar om alle porseleinen vormen met behulp van ringetjes, koordjes, glaskralen, oorstekers en wat nog meer om te toveren tot draagbare sieraden.

Extra informatie

Datum: 23 april en 14 mei
Tijdstip: 14:00 – 16:30/17:00
Locatie: Vennewatersweg 8 Heiloo

• Trek kleren aan die vies mogen worden
• Neem voorwerpen mee die je als stempel kunt gebruiken (kant, bladeren,knopen,…)
• Neem eventueel voorbeelden of foto’s mee van wat je mooi vindt. Als ik weet wat je wil kan ik beter advies geven.

In de workshopprijs zitten standaard nikkelvrije onderdelen inbegrepen. Zilveren onderdelen zijn voor een meerprijs tijdens de tweede workshop te koop.

De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Je kunt hier onder je plekje reserveren. Twee weken voor de workshop hoor je of deze door gaat en stuur ik je informatie over de betaling. Je reservering geldt voor beide workshopdagen.


Binnenkort op dezelfde locatie

Locatie

Het LCKeramiek atelier
Vennewatersweg 8
Heiloo

Winkelwagen
Scroll naar boven